Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Hoe word ik een yoga leraar?

Sporten in combinatie met mediteren, waarmee je je lichaam en geest in balans brengt en terugkeert naar je innerlijke zelf. Yoga is een filosofie en leefwijze die kracht en ontspanning brengt. En wist je dat je het vak van yogadocent kan leren binnen 200 lesuren. Als yogadocent begeleidt je niet alleen je leerlingen, maar beloop je ook zelf het pad van zelfbewustwording, rust en ontspanning. In dit artikel lees je over hoe je yogadocent kan worden en hoe een yoga opleiding eruit kan zien.

Opleiding tot yoga docent

Bij Yoga Alliance kun je worden opgeleid tot yogadocent. De Engelstalige yoga opleiding van 200 uur biedt je de mogelijkheid om het vak online te leren, waardoor je je eigen leertempo volledig kan bepalen. Dat geeft een hoop rust. De opleiding is geaccrediteerd, wat betekent dat deze volledig op niveau is en voldoet aan bepaalde onderwijscriteria. De opleiding is opgebouwd naar de Vinyasa Flow-stijl van yoga en is gecombineerd met de nieuwste technologie om een uniek trainingsplatform te creëren.

Yoga klas

Inhoud van de opleiding

Het curriculum van de opleiding is opgedeeld in vier onderdelen. Het eerste onderdeel staat garant voor 75 lesuren en gaat over techniek, training en oefening. Hierbij leer je onder andere over de historische context van yoga en meditatie. Het tweede onderdeel duurt 30 uur en behandelt de onderwerpen anatomie en fysiologie. Hierbij wordt onder andere ingezoomd op het menselijk lichaam en theorie achter beweging. Het derde onderdeel gaat over de geesteswetenschappen achter yoga en creëert bewustzijn over wat yoga precies inhoudt. Het vierde en laatste onderdeel geeft je de professionele kennis en houvast die je nodig hebt om professioneel aan de slag te gaan als yogadocent.

De onlinelessen

Elke virtuele sessie begint met een video waarin de professionele en inspirerende instructeurs van Yoga Alliance je stap voor stap begeleiden. Deze instructeurs helpen je om jouw yogakennis, houdingen en bewegingen te verbeteren en op niveau te brengen. Iedere les geeft je nieuwe tips, tricks en informatie zodat jij alle ervaring opdoet die je nodig hebt om een professionele yogadocent te worden. De onlinelessen kun je op ieder moment starten, waardoor je volledig in je eigen tempo kan leren.

Diploma

Na het afronden van de Yoga Alliance yoga opleiding van 200 uur ontvang je een internationaal erkend RYT-200 diploma, waarmee je je kunt registreren als Registered Yoga Teacher. Als Registered Yoga Teacher kun je niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld aan de slag gaan als yogadocent.