Logo ontwerp voor startende bedrijven

Logo ontwerp voor startende bedrijven

Een logo helpt bij het ondernemen. Een goed logo geeft zelfvertrouwen en straalt uit wie je als bedrijf wilt zijn. Maar het heeft ook een praktisch nut. Het geeft de potentiële klant herkenbaarheid. Voor effectieve reclame is immers de kracht van herhaling van groot belang. Een logo geeft herkenbaarheid en zorgt ervoor dat de klant naar jouw bedrijf gaat wanneer de koopbehoefte aanwezig is. Tot die tijd zal het logo onbewust bij iedere vertoning de herkenbaarheid versterken.

Moet een logo knallen?

Is het dan van belang dat een logo altijd ontzettend opvalt? Nee dat is niet voor ieder logo gewenst. Een beroep of bedrijf waarbij gedegenheid, professionaliteit, betrouwbaarheid een groot onderdeel vormt van de werkzaamheden is vaak niet gebaat bij een al te opvallend logo. Hierbij is een logo dat vertrouwen wekt veel belangrijker. Een bedrijf of beroep met een duidelijke fun-factor is vaak wel gebaat bij een opvallend logo. De kleurstelling en vorm is dan onderscheidend ten opzichte van concurrenten.

Activiteiten in het logo

Is het verstandig om de werkzaamheden in het logo te verwerken? Dit hangt af van de bedrijfsnaam en de activiteiten. Een bedrijf dat bijvoorbeeld is genaamd: ‘De groenvoorziening’ kan op verschillende terreinen actief zijn. Is het een hovenier? Is het een restaurant? Is het een groentezaak? Een logo kan snel duidelijkheid creëren. Toch is het niet altijd gewenst om een activiteit uit te beelden in een logo. Een bedrijf kan immers gedurende de jaren van werkzaamheden wisselen. Philips doet tegenwoordig niet meer wat het honderd jaar geleden deed.

Waarop letten bij logo ontwerp

Wil je een goede briefing geven aan de ontwerper van jouw logo? Ga dan eens naar Linkenlogo.nl en lees alle aandachtspunten voor een goed logo ontwerp. Uiteindelijk valt over smaak niet te twisten. Probeer daarom vast zelf te bedenken wat je wel en niet mooi vindt. De ontwerpers kunnen hier rekening mee houden. Uiteraard zal een ontwerper ook zijn eigen expertise gebruiken om te komen tot een goed logo.

https://linkenlogo.nl/het-geheim-van-goed-logo-ontwerp/