Yoga Sadana
Image default
Dienstverlening

Crisismanagement cursus

Crisismanagement cursus

Op vrijwel alle plekken waar mensen samenwerken ontstaan vroeg of laat crises. Hierbij kan het gaan om vrij kleine problemen, maar ook om complexe situaties die het goed functioneren van een team kunnen belemmeren. Om ervoor te zorgen dat dit soort lastige situaties zo snel mogelijk kunnen worden omgebogen naar positiviteit en kansen is het verstandig om een crisismanagementteam samen te stellen. Dit speciale team kan worden opgebouwd uit medewerkers uit verschillende lagen en afdelingen van uw organisatie. Het volgen van een speciale crisismanagement cursus helpt om de werking van dit team te testen en om te onderzoeken waar de teamleden verder in kunnen groeien. Voor een dergelijke cursus kunt u terecht bij diverse aanbieders door het hele land.

Wat is crisismanagement?

Crisismanagement is een set van tevoren opgestelde manieren om een ingewikkelde kwestie of probleem aan te pakken. Bij voorkeur gebeurt dit zodra het probleem opdoemt, maar natuurlijk is dat niet altijd mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een calamiteit als een brand of inbraak in uw bedrijfspand. Ook kan het gaan om een conflict tussen een aantal werknemers of een medewerker en een bestuurslid. Goed crisismanagement zorgt ervoor dat het heersende probleem op een effectieve en professionele wijze wordt opgelost. Voor een optimaal resultaat kunt u het beste een op maat gemaakt crisisplan voor uw bedrijf samenstellen.

Waarom een speciale crisismanagement cursus volgen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom is het slim om als team al een crisismanagement cursus te volgen voordat een echte crisis zich aandient. Zo weet het speciaal samengestelde team precies hoe het moet acteren wanneer een lastige situatie dreigt te ontstaan. Tijdens een cursus crisismanagement krijgen de teamleden bovendien tal van handvatten mee waarmee ze een probleemsituatie kunnen dempen, verkleinen en ten slotte oplossen in samenspraak met de verschillende partijen binnen het (dreigende) conflict. Door verschillende soorten problemen na te bootsen bij de cursus kunnen diverse probleemscenario’s op een toegankelijke manier worden geoefend. Dit zorgt ervoor dat bij een echt probleem de drempel om in actie te komen aanzienlijk wordt verlaagd.