Yoga Sadana
Image default
Dienstverlening

TENS apparaat: moderne pijnbestrijding zonder medicamenteuze middelen

Heb je wel eens gehoord van Tens? Het staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en is een moderne methode voor pijnbestrijding zonder medicamenteuze middelen. Met behulp van elektroden op de huid geeft het Tens apparaat milde elektrische stroomsignalen af die de pijn dempen. Het biedt een goed alternatief voor mensen die minder of geen reguliere pijnstilling willen gebruiken. Benieuwd naar de voordelen van Tens bij pijnbestrijding? Lees dan verder en ontdek waarom het gebruik van Tens veilig en effectief is.

Wat is Tens?

Tens, oftewel Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, is een moderne methode voor pijnbestrijding zonder medicamenteuze middelen. Door middel van elektroden (pleisters) op de huid geeft het Tens apparaat milde elektrische stroomsignalen af die de pijn dempen. De intensiteit van deze stroomsignalen kan zelf worden ingesteld. Tens zorgt voor een verstoring van de pijnprikkel richting de hersenen, een stimulans van afgifte van lichaamseigen pijn dempende stoffen (endorfines) en een spierontspannende werking.

Het Tens apparaat kan niet alleen door medisch specialisten, maar ook thuis worden gebruikt vanwege de eenvoudige bediening. Het biedt een goed alternatief als je minder of geen reguliere pijnstillende middelen wilt gebruiken. Er zijn verschillende Tens apparaten beschikbaar voor diverse doeleinden, zoals het verminderen van acute of chronische (zenuw)pijn, het voorkomen van spierafbraak of het spierontspannend werken.

Het gebruik van Tens is veilig. In sommige gevallen wordt aangeraden om eerst te overleggen met je arts of behandelaar, bijvoorbeeld als je een pacemaker hebt of epilepsie. TENS (inclusief de elektroden en kabeltjes) voor chronische pijnbestrijding, voorgeschreven door een specialist, wordt vergoed door alle zorgverzekeringen uit het basispakket. Bij Tens.nl kun je een Tens apparaat kopen of huren. Ontdek nu de voordelen van Tens bij pijnbestrijding!

Wat is TENS?

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en wordt gebruikt als moderne, niet medicamenteuze pijntherapie. Wil je een TENS apparaat kopen? Deze apparaten geven via elektroden (pleisters) op de huid milde elektrische stroomsignalen af die pijn dempen. De intensiteit van de stroomsignalen kan door de gebruiker zelf worden ingesteld. Het veilige TENS apparaat geeft elektrische signalen af, die overigens licht kloppend of kriebelend aanvoelen, en zorgen voor een verstoring van de pijnprikkel richting de hersenen, een stimulans van afgifte van lichaamseigen pijn dempende stoffen (endorfine) en een spierontspannende werking. TENS wordt niet alleen gebruikt door medisch specialisten, zoals fysiotherapeuten en verloskundigen, maar kan ook thuis worden gebruikt door iedereen die minder of geen reguliere pijnstilling wilt gebruiken. Er zijn diverse TENS apparaten beschikbaar voor vele doeleinden, zoals het verminderen van hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn, littekenpijn, misselijkheid tijdens de zwangerschap en bevallings- en weeënpijn. Het gebruik van TENS is veilig en wordt zelfs vergoed door zorgverzekeringen bij chronische pijnbestrijding voorgeschreven door een specialist.

https://tens.nl/