Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Een oorspuit in huis hebben

Voor noodgevallen en andere medische voorkomens is het handig om bepaalde medische instrumenten en middelen in huis te hebben. Want je weet maar nooit, ineens kan je het nodig hebben en dan ben je blij als je het in huis hebt. Een oorspuit is een van die dingen. Wat is een oorspuit voor instrument? De oorspuit is een medisch instrument dat wordt gebruikt om de gehoorgang te reinigen. Bij de spoeling wordt met behulp van een oorspuit water in de gehoorgang geïnjecteerd om viezigheid te verwijderen. Dit proces duurt 30 seconden tot 5 minuten en meestal lukt het in 1 keer. Zo gedaan dus! Wanneer gebruikt je eigenlijk een oorspuit? Als je bijvoorbeeld pijn aan je oor hebt en er zit iets in. Of je last hebt van veel oorsmeer. Dan kan een oorspuit handig van pas komen. Lees meer over de verschillende soorten oorspuiten en opzetstukken.

Verschillende soorten oorspuiten

Er zijn verschillende soorten oorspuiten te vinden die je zou kunnen gebruiken. Zo heb je een hele simpele, handmatige oorspuit die al tijden wordt gebruikt. Maar er is bijvoorbeeld ook een elektrische oorspuit die je zou kunnen gebruiken. Beide geven hetzelfde resultaat, maar bij de ene kun je het zelf doen en bij de ander gebeurd het automatisch. Na de behandeling met een oorspuit voel je je waarschijnlijk enorm opgelucht. Het helpt om de pijn te bestrijden of je oor even schoon te spuiten. Het advies is wel om het door een professional te laten doen.

Een oorspuit kopen

Een oorspuit is gemaakt van roestvrij staal en hierdoor is hij erg hygiënisch in gebruik. Er zijn verschillende soorten aanzetten die gebruikt kunnen worden met een oorspuit. Verschillende soorten aanzetten:

  • Aanzet conisch
  • Aanzet olijf
  • Aanzet kogel-olijf
  • Een spatscherm
  • Siliconen ringen

 

Je kunt dus een oorspuit kopen met verschillende aanzetten.

https://www.vipermedical.nl/oorspuiten