Yoga Sadana
Image default
Banen en opleidingen

NLP practitioner opleiding helpt jou met jouw persoonlijke ontwikkeling

De term NLP en de training NLP practitioner wordt steeds bekender binnen Nederland, maar ook wereldwijd. De afkorting staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en er zijn diverse opleidingen, waaronder de practitioner, waarbij je jouw kennis op dit vakgebied kunt uitbreiden voor jezelf maar ook als coach in een coaching opleiding. Kies altijd voor een training die bij je past maar deze  opleiding helpt jou in je persoonlijke ontwikkeling en maakt je bewuster van effectieve communicatie. Het is eigenlijk de basis van dit vakgebied opgenomen in één opleiding.

Soorten NLP-opleidingen

Alle opleidingen van NLP helpen jou bij je ontwikkeling en zo nodig bij jou functie als coach. Toch zijn er verschillen en je kiezen uit dagopleidingen, de NLP practitioner of zelfs coaching opleidingen. Begin wat jouw doel ook is met de basisopleiding en groei als je dat wil verder.

Kies voor een cursus

Er zijn cursussen die aangeboden worden in de vorm van een dagcursus, tweedaagse cursussen en avondcursussen in zo’n zes lessen. Het zijn korte basisopleidingen die een introductie geven op dit vakgebied. In het kort leer je wat krachtiger communiceren is en er wordt gekeken naar hoe jij dat persoonlijk kan toepassen. In deze korte cursussen zit vaak geen diepgang en wordt het echt gezien als een introductie. Wil je meer weten over het vakgebied dan kun je doorstromen naar de basisopleidingen met meer diepgang.

NLP Practitioner

Als je de introductie hebt gezien en je kiest voor een vervolg dan kom je uit bij de NLP Practitioner. Dit is een opleiding die een grote basis legt voor het vakgebied en je voorbereid op een master. Alle aspecten komen aan bod binnen deze opleiding en je leert jouw communicatie effectiever te maken waardoor je ook meer keuzevrijheid zult ervaren in jouw leven. Het kan namelijk zijn dat door jouw ervaringen er, bewust of onbewust, beperkingen liggen op jouw keuzes. Deze leer je te analyseren en er wordt gekeken hoe jouw persoonlijke ontwikkeling kan veranderen door het anders te benaderen.

Coaching opleidingen

Als je jouw basisopleiding hebt afgerond, vind je het misschien interessant om zelf een coach te worden en anderen te helpen. Middels de coaching opleidingen die er worden gegeven kun jij je omtoveren naar een ware coach die mensen helpt in hun persoonlijke ontwikkelingen op een specifiek vakgebied of misschien wel meerdere vakgebieden. Naast de verdieping in NLP zelf krijg je natuurlijk ook onderwijs in de werking van coaching en haar valkuilen.

Doe na je NLP practitioner een master om door te groeien

Dat je elke dag groeit staat vast en als jij jouw NLP practitioner hebt afgerond ben je absoluut gegroeid. Maar groei is een proces en ook na deze basisopleiding kun je verder stromen een master in. Zaken worden nog verder uitgediept waarbij je bewuster wordt gemaakt van jouw omgeving. Deze verdieping is echt next level en voor de mensen die het vakgebied interessant vinden een ware uitdaging om hun persoonlijke groei naar een hoger niveau te tillen.