Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Niets om je voor te schamen. Ook niet voor een schaamlipcorrectie

Heb je weleens last op een vervelende plek? Een plek die je niet graag aan anderen toont? Zeker wanneer je met iemand intiem bezig bent, wil je ervan kunnen genieten en juist geen pijn ervaren. Wanneer je dat wel hebt, kan het weleens zijn dat je last hebt van je schaamlippen. Wellicht zijn je schaamlippen te klein. Of juist te groot. Hierdoor kan het met intieme momenten nogal eens voor wat ongemakkelijkheden zorgen. Maar kun je er eigenlijk iets aan laten doen? Bijvoorbeeld een schaamlipcorrectie. Wil je weten of dat kan? Lees dan verder.

Net wat te grote schaamlippen

Het kan wel eens voorkomen dat je te grote schaamlippen hebt. Te grote schaamlippen zijn nooit fijn. Het kan tijdens de intieme momenten namelijk voor veel pijn zorgen. Echter is het niet zo dat je met deze te grote schaamlippen geboren wordt. Vaak komen de grote schaamlippen in de puberteit of na de zwangerschap tevoorschijn. Zelf kun je hier dus niet veel aan doen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je minder pijn zal ervaren tijdens een intiem moment. Dit doe je door je schaamlippen te laten verkleinen. Ondanks dat je je schaamlippen zelf niet kan verkleinen, kun je het wel laten doen door de professionals.

Schaamlipcorrectie helpt je daarbij

Wanneer je te grote schaamlippen hebt en ervan af wilt, kun je ze laten verwijderen door middel van een schaamlipcorrectie. Hierbij wordt een klein stukje van de schaamlippen verwijderd. Dit doen ze door een stukje huid van de schaamlippen af te snijden. Wanneer de overtollige huid van de schaamlippen verwijderd is, worden bloedvaatjes dichtgebrand. Zo zal je na de behandeling niet bloeden. Daarna wordt de huid gehecht en zijn de schaamlippen verkleind. Wanneer je een correctie laat uitvoeren, zal je gedurende de hele schaamlipcorrectie bij zijn. Echter zal je hier niet veel van voelen doordat je een plaatselijke verdoving krijgt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je veel pijn zult ervaren tijdens de schaamlipcorrectie. Na de schaamlipcorrectie kan het soms wel eens vervelend voelen.

Na de operatie ben je nog niet klaar

Wanneer je je schaamlippen hebt laten verkleinen door middel van een schaamlipcorrectie, is het niet direct zo dat je alles kunt doen. Je zult eerst een aantal dagen rustig aan moeten doen. Daarnaast is het belangrijk dat je pas na zes weken, wanneer de hechtingen zijn geheeld, intieme dingen gaan doen en activiteiten als bijvoorbeeld fietsen. Zo kun je zes weken na de ingreep weer verder gaan met kleinere schaamlippen.

Het liefste wil je gewoon van de meeste activiteiten genieten zonder pijn te hebben. Kun je daar nou niet iets aan doen? Natuurlijk wel. Als je echt last hebt van te grote schaamlippen kun je ervoor kiezen om een schaamlipcorrectie te doen. Hierdoor zijn de schaamlippen iets kleiner en zal je tijdens de activiteiten veel minder pijn ervaren. Nu is het tijd om weer plezier te hebben in je leven en dat komt allemaal door de correctie!