Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Maak jij al gebruik van een balanskussen?

Heb jij na een tijdje achter je bureau zitten last van je rug en geen idee meer welke houding je moet aannemen? Kan jouw kind niet stil zitten op een stoel of kom jij na een autorit altijd stijf uit de auto? Dan biedt een balanskussen misschien wel de perfecte uitkomst voor jou!

 

Wat is een balanskussen?

Een balanskussen is een ergonomisch gevormd (lucht)kussen dat kan bijdragen aan een actieve en ergonomische zitpositie. Daarnaast versterkt een balanskussen ook de rugspieren, en dan zonder oefeningen te doen!

 

Een balanskussen wordt ook wel een wiebelkussen genoemd. Met een balanskussen kan je verschillenden oefeningen gedaan worden:

 

–       Bekkenbodemoefeningen;

–       Rug oefeningen;

–       Voet en beenspieren;

–       Evenwichtsoefeningen.

 

Meer over waar een balanskussen allemaal wel niet goed voor is lees je hieronder!

 

Waar is een balanskussen goed voor?

Wist jij dat ruim 3 miljoen Nederlanders last hebben van nek- en of rugklachten? Vaak komt dit doordat wij het grootste deel van de dag zittend doorbrengen. Het gaat hierbij niet alleen om zittend werken, maar ook om uitrijden, televisie kijken en ga zo maar door. Gemiddeld brengen wij Nederlanders ongeveer 8,7 uur per dag zittende door!

 

Bij alle deze zittende activiteiten kan een balanskussen de uitkomst bieden! Doordat een balanskussen gevuld is met lucht worden je rug, buik en bilspieren aan het werk gezet om op het kussen te blijven zitten. Dit zorgt ervoor dat jij een optimale houding aanneemt tijdens het zitten!

 

Ook voor kinderen is een balanskussen ideaal! Voor een kind is het niet altijd makkelijk om de hele dag stil te zitten. Ze raken afgeleid en verliezen concentratie. Toch wordt er van hen verwachten dat ze bijvoorbeeld tijdens schooluren of tijdens het eten stil zitten. Wanneer je kind op een balanskussen zit kan hij of zij bewegen tijdens het zitten.

 

Verder stimuleert het bewegen de samenwerking tussen beide hersenhelften. Wat leidt tot een verbeterd leervermogen. De prikkels die een balanskussen geven aan het lichaam zorgen ervoor dat wij onze houding steeds aanpassen. De spieren in het lichaam zijn constant actief. Daarnaast houdt een balanskussen je ook nog eens alert en meer geconcentreerd.

 

Na al deze voordelen, wil jij toch ook een balanskussen? Misschien is de Sissel Sitfit Plus in het zwart wel iets voor jou!

 

https://www.vipermedical.nl/balanskussen