Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken 

Ergonomisch werken houdt in dat de werknemers gedurende hun werkdag de juiste houding aannemen. Tussendoor is het belangrijk dat je voldoende mentale en fysieke rust inplant. Het is bijvoorbeeld niet dat je gedurende een werkdag 8 uur lang stil op de stoel blijft zitten. Tussendoor kan je gerust een wandeling maken om naar het toilet te gaan of om wat drinken te pakken. Zo wissel je de dag af door tussendoor even op te gaan staan of lopen. In de middagpauze maken de werknemers van het kantoor vaak een wandeling om eventjes de benen te strekken.

 

Bureaustoel

Het instellen van een ergonomische werkplek begint bij de bureaustoel. De bureaustoel kan worden aangepast naar de wensen van een ieder. Het is belangrijk dat de voeten plat op de grond staan en dat de benen in ongeveer een hoek van 90 graden liggen. De rugleuning moet rechtop en vast staan, zodat de spieren in de rug zich heerlijk kunnen ontspannen. Het is belangrijk om gedurende de werkdagen te wisselen van zitpositie. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding van je lichaam en voorkom je eventuele lichamelijke klachten.

 

Bureaus

Naast de bureaustoel, kan het bureau zelf natuurlijk ook niet ontbreken. Een ergonomisch verantwoord bureau is in hoogte verstelbaar tussen de 62 en 82 centimeter. Als de werkplek gedurende een werkweek door meerdere werknemers worden gebruikt, dan is het ideaal om een elektrisch verstelbaar bureau te hebben. Door één druk op de knop pas je de hoogte van het bureau eenvoudig aan. Ontdek alle onze ergonomische bureaus bij Kato Kantoorinrichting.

 

Meer informatie

Pas na het instellen van de bureaustoel, kan je verder met het instellen van het bureau. Zorg gedurende de dag voor een natuurlijke en ontspannen houding. Blijf gedurende de dag niet in dezelfde houding zitten. Bewegen gedurende de dag is zeer belangrijk voor de doorbloeding van je lichaam. Tussen het werken door kan je ook een aantal oefeningen doen, om het lichaam in beweging te houden. Let wel op de houding, zodat je geen scheve houding gaat aannemen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Kato Kantoorinrichting. 

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/