Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Pijnvermindering thuisbevalling met MammaTens

Een thuisbevalling brengt vele voordelen met zich mee. In de eigen omgeving voel je je zeer ontspannen en de verloskundige en kraamhulp helpen je door het proces heen. Bij een bevalling in het ziekenhuis is pijnbestrijding, bijvoorbeeld een ruggenprik, mogelijk. Als het gaat om pijnvermindering tijdens een thuisbevalling is MammaTens een uitstekende oplossing.

Gebruik thuis & in het ziekenhuis

MammaTens is overigens niet alleen geschikt voor thuis bevallen, ook in het ziekenhuis wordt het Tens apparaat gebruikt. Het biedt een mooi alternatief voor de ruggenprik of pijnmedicatie. Het gebruik van Tens bij bevallingspijn is volkomen veilig voor moeder en kind. In iedere fase van de bevalling het MammaTens te gebruiken. Ook na de bevalling helpt MammaTens je weer ‘back in shape’ te raken.

Aanmaak endorfine

Het Tens apparaat is klein en je kunt er prima mee rondlopen. Het apparaat kun je zelf bedienen. Op speciale plekken op de rug worden pleisters aangebracht die via draden in verbinding staan met het apparaat. Via zeer kleine en milde stroomstootjes die aanvoelen als tintelingen kun je de bevallingspijn verminderen. De sterkte van de elektrische stimulatie bepaal je zelf. De stroom zorgt ervoor dat pijnsignalen naar de hersenen verstoord raken. MammaTens zorgt ook voor de aanmaak van endorfine. Dit is een lichaamseigen stof die pijn dempt.

Veiligheid voorop

Het gebruik van MammaTens is volkomen veilig. De bijwerkingen van het Tens apparaat zijn minimaal. Voor gebruik dien je toch altijd te overleggen met de arts of verloskundige, veiligheid staat immers voorop. Zo is het apparaat namelijk niet geschikt voor vrouwen met een pacemaker of een hartritmestoornis. De verloskundige of gynaecoloog kan er meer over vertellen. Of kijk gewoon even op de site van MammaTens .nl!

https://www.mammatens.nl/