Yoga Sadana
Image default
Tuin en buitenleven

Suns tuinmeubelen betaalbaar en duurzaam

Hout is van oudsher al een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubelen. Een sterke houtsoort is duurzaam zodat je lang van je tuinmeubelen kunt genieten en geeft een fraaie landelijke uitstraling. Een populaire houtsoort die gebruikt wordt voor tuinmeubelens is teak. Teak is tropische hardhout en gaat daarom erg lang mee. Wel is het zo dat teakhout verkleurd. De kleur zal dan na verloop van tijd grijs worden. Ook vetvlekken zijn niet altijd gemakkelijk uit het hout te halen. Met tuinmeubelen van teak zul je dan ook jaarlijks het nodige onderhoud moeten plegen, zoals het licht opschuren en behandelen met speciale teakreiniger. Je zult op deze manier ook de originele kleur kunnen behouden.

Vanaf de jaren 80 werden kunststof tuinmeubelens erg populair. Er zijn dan ook vele verschillende soorten kunststof tuinmeubelens. Vaak een kunststof tafel, waar je de poten van kunt verwijderen en kunststof klapstoelen. Ook eenvoudige kunststof stapelstoelen worden veel gebruikt. Kunststof is duurzaam en kan lang mee. Daarnaast is een kunststof tuinmeubelen uitstekend schoon te houden. Ook kunststof kan na verloop van tijd wat verkleuren. Hoewel een kunststof tuinmeubelen duurzaam is, loop je toch het risico dat na verloop van tijd kunststof kan scheuren, of dat stukjes kunststof spontaan afknappen.

Wicker is een populair materiaal wat veel gebruikt wordt voor luxe tuinmeubelens. Het is een kunststof vezel van gevlochten draden. Het lijkt enorm veel op rotan, alleen is rotan veel vatbaarder voor de weersinvloeden. Wicker is uitermate duurzaam. Je kunt met wicker dus een rotan look creëren, maar profiteren van de voordelen van kunststof.

Bij mooi weer is het tijd om de tuinmeubelen buiten te zetten en te genieten van de heerlijke zonnestralen. tuinmeubelens zijn er in talloze varianten en van allerlei verschillende materialen. Er zijn hele luxe en dure tuinmeubelens, maar ook eenvoudige en vrij goedkope tuinmeubelens. Bestaat de klassieke tuinmeubelen uit een tafel en vier stoelen, al dan niet inklapbaar, tegenwoordig wordt tuinmeubelen ook wel een loungeset genoemd. Een loungeset is dan de luxueuze uitvoering van de klassieke tuinmeubelen, met comfortabele fauteuils, vaak een hoekbank en hocker of een voetenbank. Dit alles is dan weer voorzien van luxe kussens. De kwaliteit van tuinmeubelen wordt vaak bepaald door het gebruikte materiaal. 

https://www.suns-tuinmeubelen.nl/