Yoga Sadana
Image default
Woning en Tuin

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een zitmaaier

Een zitmaaier is natuurlijk een investering waar u over na moet denken. Prijzen beginnen vaak pas vanaf €1500,- en kunnen oplopen tot wel €14000,-. Als u dus gaat rondkijken bij een verkoper van zitmaaiers, zoals bijvoorbeeld De Kock Machines, wilt u weten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf. De reden dat er zulke grote prijsverschillen tussen de maaiers zijn, is omdat iedereen natuurlijk zijn eigen behoeftes en specifieke situatie heeft.

Welke zitmaaier is het best voor u?

Welke zitmaaier het beste voor u is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, de taken die u met deze maaier wilt of moet uitvoeren en natuurlijk van uw budget. Daarnaast kan uw fysieke gesteldheid alleen al een reden zijn dat u een zitmaaier wilt aanschaffen in plaats van een duwmaaier, maar over het algemeen wordt aangeraden een zitmaaier aan te schaffen als u meer dan 200m2 moet maaien.

Overige vragen die u zichzelf kunt stellen

Naast uw fysieke gesteldheid en de oppervlakte van uw tuin, is ook het soort gazon dat u moet maaien van belang. Is het recht toe recht aan maaien met weinig tot geen obstakels? Of moet u ook maaien rondom veel speeltoestellen, tuinelementen en bijvoorbeeld struiken? Ook is er de vraag hoeveel tijd u heeft voor het maaien van uw gras. Als tijd geen bezwaar is kunt u vaak kiezen voor een relatief goedkoop model.

Onderhoud en opslag van de zitmaaier

De laatste vragen die meespelen bij de aanschaf van een zitmaaier zijn: hoeveel onderhoud u wilt uitvoeren aan de machine en wat voor een ruimte u heeft om de machine op te bergen. Een machine die onder alleen een afdakje staat heeft uiteraard meer te verduren dan een machine die binnen en misschien zelfs verwarmd staat opgeborgen. Bekijk de vele verschillende zitmaaiers van De Kock Machines en ontdek welke maaier het beste bij uw voorkeuren past!