Yoga Sadana
Image default
Woning en Tuin

Bijzondere meubels en accessoires van eigen bodem

Vind jij het belangrijk Nederlandse ondernemers te steunen? Er zijn tal van designers van eigen bodem om voor te kiezen. Neem it’s about RoMi. Dit lampenlabel bestaat alweer 28 jaar. In het assortiment zitten losse lampenkappen, muurlampjes, hanglampen en vloerlampen. De Boston is een staande lamp die in maar liefst 15 uitvoeringen leverbaar is. Het verschil zit ‘m dan in de vorm en de kleur van de kap. Je hebt de keuze uit een ronde, smalle kap of een brede, hoge kap. Voor beide valt iets te zeggen. De eerste is hip en vrolijk. De tweede oogt chic en exclusief. We sommen de mogelijke kleuren voor je op: wit, zand-grijs, licht-linnen, donker-linnen, lichtgrijs, donkergrijs, zwart en taupe. Inderdaad allemaal naturel tinten en die passen perfect bij de vormgeving van de Boston. Als jij kiest voor it’s about RoMi gaat een deel van de opbrengst naar de WakaWaka foundation. Ook vind je op de site van Deens een hippe House doctor lamp, een uniek wandkleed en een Scandinavische eettafel.

Kleden uit Amsterdam

Het Urban Cotton Amsterdam-designersteam maakt kunst voor aan de muur. Stuk voor stuk one-of-a-kind kleden. Sommige speels en bont, andere strak en bescheiden. Amsterdammers kunnen de Amsterdam Andreas wel waarderen. Op het velvet doek -130 cm hoog en 60 cm breed- staat het wapen van onze hoofdstad: het Andreaskruis in drievoud. Je herkent in de kruizen misschien de witte kragen zoals Rembrandt van Rijn ze schilderde. Je kunt de Amsterdam Andreas met of zonder ophangrail kopen.

Hollandse accessoires en meubels van HKliving

HKliving, ook zo Hollands als het maar zijn kan, timmert sinds de start in 2008 ook internationaal behoorlijk aan de weg. De mokken, borden, lampen, panelen om op te hangen, vloerkleden en lopers vinden gretig aftrek. Dat geldt ook voor de HKliving meubelcollectie die onder meer bestaat uit:

  • banken;
  • hockers;
  • bijzettaffels;
  • modulaire kasten;
  • banken.

Modulair betekent in dit geval veelvormig. Een modulaire kast is een kast die je zelf kunt samenstellen met vaste elementen binnen afgebakende structuren. Er zijn zwarte kasten, exemplaren in zandtinten en modellen van naturel hout. Sommige hebben losse, open vakken. Andere uitschuifbare laden.

https://www.deens.nl/