Yoga Sadana
Image default
Bedrijven

LDH is expert in het adviseren over led en het leveren en installeren van ledlampen

Bent u benieuwd of u voor subsidie LED verlichting in aanmerking kunt komen? Led Design Holland zoekt het voor u uit. In het algemeen kunnen we nu alvast het volgende melden. Er zijn tegemoetkomingsregelingen van de overheid om de overstap naar led te stimuleren:

–          de Energie Investeringsaftrek (EIA);

–          de kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) en

–          de subsidie gericht op stichtingen en sportclubs.

Naast het recht op subsidie, geldt ook een verplichting. Kantoorruimtes die groter zijn dan 100 vierkante meter moeten minimaal voldoen aan energielabel C. Wordt hieraan niet voldaan dan mag het pand per 01-01-2023 niet meer in gebruik zijn als kantoor.

Als we het hebben over LED verlichting bedrijfshal dan gaat het om heel veel meer dan het installeren van een paar nieuwe lampen. Sowieso gaat het om maatwerk, want de ene hal is de andere niet. Het soort werk, het aantal mensen dat bezig is, de indeling en afmetingen van de ruimte, de aanwezigheid van ramen et cetera: dit alles tezamen bepaalt welke lamp geschikt is. Bij de keuze van een ledlamp wordt gelet op het de kleurtemperatuur, de hoeveelheid licht en de vormgeving van het armatuur. In een magazijn bijvoorbeeld is subtiele verlichting vaak voldoende, terwijl een productieafdeling om extra helder licht kan vragen. Naast het soort en de hoeveelheid licht zijn de eigenschappen van armaturen ook doorslaggevend. Laaghangende lampen oftewel lijnverlichting is nodig als secuur gewerkt moet worden. In de chemische sector moeten ledlampen explosieveilig zijn. Op de openbare weg zijn kwetsbare lampen een no-go, vandaalbestendigheid is dan urgent.

U ziet het: er komt veel kijken bij het uitzoeken van een ledlamp. Dit is precies de reden waarom wij adviseren zaken te doen met Led Design Holland. Deze firma heeft veel verstand van led en de geldende normen en regels. Ervaring met de installatie van ledlampen hebben de LDH-experts volop. Neem maar eens een kijkje bij ‘projecten’ op www.leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl