Yoga Sadana
Image default
Bedrijven

Wat is yoga nidra?

Als je actief bezig bent met Yoga, dan heb je ongetwijfeld al van Yoga Nidra gehoord. Yoga Nidra is één van de bekendste vormen van Yoga, en dat is grotendeels te danken aan de vele voordelen ervan voor de gezondheid.

Wat is Yoga Nidra precies, en wat zijn die voordelen? In het onderstaande artikel lees je meer over Yoga Nidra, en wat het inhoudt!

Alles over Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk “slaap van de yogi’s”, en het gaat om een type yoga dat gebruikt wordt om de geest én het lichaam voor te bereiden op een diepere staat van bewustzijn. Doorgaans wordt deze vorm van Yoga toegepast als ontspanningstechniek, en dat heeft geleid tot de conclusie dat slechts een half uur Yoga Nidra gelijk zou staan aan drie uur slaap.

De slaap van de yogi is eigenlijk een staat van bewustzijn, waarbij de yogi zelf met de goddelijke energie in de kosmos is verbonden. Deze energie gaat volgens de yoga verder dan tijd en ruimte, en geeft de yogi in kwestie de mogelijkheid om het verleden, de toekomst én het heden tegelijkertijd te ervaren.

Yoga Nidra, het onderbewustzijn en de gezondheidsvoordelen

Dankzij Yoga Nidra kan de yogi zich doorheen de verschillende karma’s bewegen, aangezien deze mate van geestelijke helderheid tot in verscheidene niveaus van onderbewustzijn aanwezig is. Yoga Nidra wordt gebruikt om het onderbewustzijn te zuiveren, en hiervoor worden zogenaamde Shankalpas toegepast. Dit zijn een soort van specifieke eigenschappen die het voor yogi’s mogelijk maken om astrale reizen te ondernemen, en uiteindelijk Samadha te bereiken.

Enkel ervaren yogi’s zouden in staat zijn om deze mate van bewustzijn te bereiken, en écht voordeel te halen uit Yoga Nidra. Enkele van die voordelen zijn meer geestelijke rust, versnelde lichamelijke genezing en emotionele balans. Iets waar we als moderne maatschappij zeker en vast belang bij hebben!