Yoga Sadana
Image default
Bedrijven

Heb je vragen over je werksituatie?

Een mens zit soms met bepaalde vragen omtrent zijn werksituatie. Vragen waar je geen concrete antwoorden op kunt vinden Op de één of andere manier krijg je geen compleet beeld van je situatie.

Gelukkig zijn er de mensen van Loopbaanpoort.nl. Hier werken gecertificeerde loopbaancoaches die jou door deze materie heen kunnen loodsen.

Bij mij begonnen zulke levens/werkvragen te spelen ongeveer een half jaar nadat corona zijn intrede deed in onze levens. Bij veel mensen werd hun werkende leven en daarmee ook hun privélevens overhoop gegooid. Ik vroeg mij af of het werk dat ik deed mij wel de bevrediging gaf die ik graag wilde.

Ook voelde ik dat ik veel meer in mijn mars had. Maar ik kon niet de vinger precies op de zere plek leggen en zo overzicht op mijn situatie krijgen.

Loopbaantraject op maat

Van een bevriende ex-collega kreeg ik de tip over het bestaan van loopbaancoaches. Ik moet bekennen dat het me in eerste instantie niet iets voor mij leek maar toen ik haar zo stralend zag nadat zij haar loopbaantraject had doorlopen ben ik toch overstag gegaan.

Nadat ik contact had opgenomen met Loopbaanpoort.nl kreeg ik een kosteloos orientatiegesprek. Ik kreeg een persoonlijke coach die mij ging begeleiden in mijn traject. Dit ging allemaal zonder wachttijd, wat heel fijn was.

Want als ik eenmaal een eerste stap gezet heb dan wil ik ook graag direct voortgang boeken. Ik kreeg mijn eigen account bij vacatureportal Jobport en een op maat gesneden traject.

Loopbaancoaching als ontwikkelingstraject

Je kunt loopbaancoaching zien als een persoonlijk ontwikkelingstraject. Het brengt je nieuwe inzichten over jezelf in relatie tot je werk. Ik kan hier vanzelfsprekend niet al mijn persoonlijke issues gaan beschrijven maar mijn leven ziet er nu totaal anders uit!

Ik doe werk waar ik achter sta en waar ik vreugde uit haal. Mijn privéleven lijdt niet meer onder mijn werk.

Ik heb nog elke dag profijt van de inzichten die ik heb verkregen tijdens de sessies met mijn persoonlijke loopbaancoach. Het traject duurde bij mij een kleine drie maanden en ik heb zo’n 10 sessies gevolgd.

Dat is bij iedereen weer verschillend begreep ik. Logisch want iedereen komt met zijn eigen persoonlijke vraagstukken.

Samenvattend kan ik wel zeggen dat het loopbaancoachtraject mij veel heeft opgeleverd. Het heeft mij inzicht gegeven in zowel mijn werk- als privéleven en ik heb daar nu regie over.

Ik voel mij niet meer continu vermoeid en alsof ik achter de feiten aan ren. Ik wórd niet meer geleefd maar leef mijn leven zelf. Een heerlijk gevoel!