Yoga Sadana
Image default
Bedrijven

Tips voor gezond eten

We zijn allemaal steeds meer bezig met onze gezondheid. We bewegen steeds meer en letten steeds meer op onze voeding. Daarom geven wij wat tips voor gezond eten.

 

Waarom gezond eten?

Er zijn verschillende redenen waarom je op je voeding zou moeten letten. Eten zorgt bijvoorbeeld voor energie. Voel jij je futloos dan is een gezond voedingspatroon belangrijk. Ook als je jezelf te zwaar vindt kun je op je voeding letten. Een verkeerd voedingspatroon zorgt er namelijk voor dat je aankomt.

 

Tips voor gezond eten

Je kunt beginnen door te letten op de vitamines die je eet. Het is belangrijk dat je genoeg verschillende soorten vitamines binnen krijgt. Vitamines zijn vooral te vinden in groenten en fruit. Zorg ook voor voldoende variatie tijdens het eten, zodat je zeker weet dat je van alle vitamines iets binnen krijgt. Zorg hierbij dat je een keer per week een stukje vis eet in plaats van vlees. Wil je graag veel afvallen? Let dan ook op het aantal calorieën dat het voedsel bevat. Ruil daarbij chips om voor een handje amandelen. Of eet eens een komkommer in plaats van kaasstengels. Let ook op wat je drinkt. Veel drinken bevat suiker, drink daarom wat vaker water of thee.

 

Zelf koken

Al deze tips helpen het beste als je zelf kookt. Als je zelf kookt heb je namelijk beter in de gaten welk voedsel je tot je neemt. Je hebt ook meer controle over hoe het eten wordt bereid. Zo kun je kiezen voor olie in plaats van boter. Je kunt zelf bepalen hoeveel groentes je tot je neemt. Je kunt zelf kiezen of je volkoren of niet volkorenpasta neemt. Afhaalmaaltijden of kant en klaar maaltijden bevatten vaak veel zout en calorieën. Je hebt hierbij geen keuze in de verhouding tussen groenten en de rest van de maaltijd. Ook kun je niet kiezen voor een gezondere variant zoals volkorenpasta in plaats van gewone pasta.