Yoga Sadana
Image default
Bedrijven

5 redenen om weerbaarheidstrainingen te volgen

Wellicht heb je wel eens gehoord van weerbaarheidstrainingen voor volwassenen en heb je wel eens overwogen om deze te volgen. Als de volgende dingen op jou van toepassing zijn, is het zeker aan te raden om een training te volgen.

Je wilt promotie op je werk

Waarschijnlijk zal het volgen van weerbaarheidstrainingen voor volwassenen het meest effect hebben op werkgebied. Als je bijvoorbeeld promotie wilt, is het handig als je in een veilige omgeving kunt oefenen met voor jezelf opkomen. Bij een hogere functie komen meer verantwoordelijkheden kijken, wat inhoudt dat meer mensen bij jou aan gaan kloppen met gunsten of klachten.

Voor je zelf opkomen met weerbaarheidstraining volwassenen

Misschien zeg vaker ja tegen mensen dan je zou willen, waardoor je dingen moet doen die je liever niet zou willen doen. Ook jouw tijd is waardevol en die mag je gerust besteden aan dingen die jíj waardevol vindt, niet omdat andere mensen dat vinden. Ook als je het gevoel hebt dat je onjuist bejegend wordt, mag je aangeven dat je dat niet oké vindt. Tijdens trainingen leer je hoe je dit op een vriendelijke maar duidelijke manier doet.

Je beter in je vel voelen

Weerbaarheidstraining voor volwassenen zorgen ook voor meer zelfvertrouwen. Wanneer je namelijk leert om voor jezelf op te komen en jouw grenzen aan te geven, ervaar je dat jij net zo belangrijk bent als de ander. Wanneer je je ideeën durft te delen met anderen, zul je merken dat je daar positieve reacties op terugkrijgt en dit kan jou een energy boost geven. Je zult merken dat je helemaal opbloeit.

Je wilt hechtere relaties aangaan

Of de ander nu positief of negatief tegen jouw mening aankijkt, het helpt om een diepere connectie te krijgen. De ander leert jouw beter kennen en kan nu beter begrijpen hoe jij tegen bepaalde situaties aankijkt. In plaats van een stilte bij een meningsverschil lukt het jou nu beter om een gesprek hierover te voeren.

Je wilt assertiever worden

Assertiviteit vat de vorige punten eigenlijk het best samen: je leert beter op situaties te reageren. In plaats van de mening van anderen af te wachten, durf jij nu ook het voortouw te nemen. En doordat je dat doet, krijg je weer meer zelfvertrouwen.

https://www.bokscoaching.nl/weerbaarheidstraining/