Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Waar helpt Ubiquinol precies voor?

Ubiquinol is een relatief onbekende antioxidant. De naam zegt de meeste mensen niet direct iets. Wat is Ubiquinol dan precies? Het is de actieve antioxidant-vorm van CoQ10. Hoewel de werking van het middel niet wetenschappelijk is onderzocht en er dus geen gezondheidsclaims gemaakt kunnen worden, lijken steeds meer mensen de voordelen van ubiquinol supplementen te ervaren. Als actief onderdeel van het welbekende Q10, kun je de voordelen van ubiquinol in dezelfde hoek zoeken; het verouderingsproces van je lichaam tegengaan, door de vitaliteit van je lichaam te bevorderen. 

Waar helpt ubiquinol je lichaam mee? 

Als antioxidant wordt ubiquinol diverse krachten toegeschreven. Zo zou ubiquinol eigenlijk als een soort sleutel fungeren tot het behoud van vitaliteit en het afremmen van het verouderingsproces. Gebruikers zijn voornamelijk en bovenal positief over deze antioxidant. Is het een placebo effect of ervaart men daadwerkelijk baat bij het middel? Doordat dit niet wetenschappelijk is vastgesteld kunnen beiden situaties aan de orde zijn eigenlijk. 

In welke situaties zou je ubiquinol kunnen gebruiken? 

Ubiquinol hoeft niet gezien te worden als wondermiddel voor ouderen: ook op jongere leeftijd, vanaf ca. 25 jaar kun je baat ervaren bij het gebruik van ubiquinol. Rond je 25e begint namelijk (zeer geleidelijk) het proces van lichamelijke aftakeling. Om je vitaalheid te behouden kun je optioneel gebruik maken van ubiquinol. 

In de volgende gevallen wordt ubiquinol meestal geslikt:

  • Het afremmen van het verouderingsproces, zoals de opkomst van rimpels, huidveroudering
  • Het bevorderen van de algehele conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht
  • Voor het versterken van het immuunsysteem
  • Ouderdomskwalen als zwakker tandvlees, diabetes

Om gebruik te maken van ubiquinol koop je specifieke supplementen met ubiquinol bij Van Dijk Vitamines