Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Het bestraten van uw terras: dit heeft u nodig!

Zit u erover na te denken om binnenkort aan de slag te gaan met de bestrating van uw terras? Een goede voorbereiding is ook in dit geval het halve werk. De bestrating van een terras is namelijk een vrij grote klus, waar veel materiaal en gereedschap voor nodig is. Bent u benieuwd welke materialen hierbij nodig zijn? U leest het in deze blog!

 

Trilplaten

Het belangrijkste begin van de bestrating is een ondergrond die waterpas is. Een ondergrond die niet waterpas is zorgt namelijk voor een terras dat niet recht ligt. Dit zorgt uiteindelijk voor allerlei problemen. Zo staan de meubels bijvoorbeeld ook niet recht en dat is natuurlijk wel de bedoeling. Met behulp van een trilplaat zorgt u ervoor dat de ondergrond waterpas is. De trilplaat, ook wel trilstamper genoemd, zorgt ervoor dat de ondergrond verdicht wordt. Een verdichte ondergrond is een goede fundering voor het terras en zorgt ervoor dat de terrastegels stabiel blijven liggen.

 

Tegelknippers 

Nu de fundering waterpas is, is het tijd voor de tweede stap. Tijd voor het leggen van de terrastegels dus! Het is belangrijk dat de tegels precies passen, maar niet alle maten zijn beschikbaar bij de tegels. Op dat moment kunt u gebruik maken van de tegelknipper. Deze machine zorgt ervoor dat de tegels precies op maat gesneden worden. Zo wordt elke centimeter van het terras benut. Het soort tegelknipper is afhankelijk van het soort tegels dat u wilt leggen op uw terras. Lichte tegels kunnen geknipt worden met een lichte machine, maar zware tegels moeten geknipt worden met een zware machine. 

 

Stootijzer

Om het terras strak te krijgen kunt u de tegels aanduwen. Dit kunt u doen met een stootijzer. Een stootijzer is multifunctioneel en wordt veel gebruikt door stratenmakers. Het stootijzer is namelijk niet alleen te gebruiken om tegels en stenen aan te duwen, maar kan ook eenvoudig gebruikt worden als hefboom. 

 

Visser & Visser

Een stootijzer kopen doet bij Visser & Visser. Hier kunt u terecht voor allerlei benodigdheden voor de bestrating van uw terras. Bestel het materiaal gemakkelijk online door de artikelen in uw winkelmandje te plaatsen. Daarna rekent u af in een betrouwbare betaalomgeving. Het team van Visser & Visser gaat voor u aan de slag om de artikelen zo spoedig mogelijk bij u te bezorgen!

https://www.visserenvisser.nl/