Yoga Sadana
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom is dansen goed voor kinderen?

Heb jij kinderen? Kinderen vinden het leuk om lekker druk te zijn en uiten dit vooral fysiek. Het is goed voor een kind om even al zijn energie kwijt te kunnen. Je wil niet dat je kind in de avond niet kan slapen omdat die nog veel teveel energie heeft. De oplossing? Dansen voor kinderen! Dit is slechts één van de vele voordelen die dansen je kinderen te bieden heeft. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan snel verder!

 

De voordelen van dansen voor kinderen

Zoals hierboven hebben we al één van de voordelen van dansen voor kinderen besproken. De andere voordelen? Wij zetten ze voor je op een rijtje;

 

De fysieke vaardigheden

Dansen kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de motoriek van je kinderen. Waar je zoal aan moet denken? Bijvoorbeeld coördinatie, balans en flexibiliteit.

 

Creativiteit

Dansen moedigt je kinderen aan om hun eigen expressie en creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Voornamelijk creativiteit in de vorm van beweging.

 

Het kwijt kunnen van emoties

Dansen zorgt ervoor dat je kinderen hun emoties kunnen uiten. Hierdoor leren ze begrijpen hoe ze met emoties om moeten gaan.

 

Sociale vaardigheden

Op dansles leren je kinderen dansen in een groep. Door te dansen in een groep leren je kinderen om samen te werken, te communiceren en met respect met elkaar om te gaan.  

 

Muzikale vaardigheden

Door te dansen komen je kinderen in aanraking met muziek. Niet alleen ontwikkelen je kinderen hierdoor hun muzikaliteit, maar ook hun gevoel voor ritme.

 

Zelfdiscipline en concentratie

Dansen vereist focus en concentratie. Ondanks dat het tijdens de dansles erom draait dat de kinderen een leuke tijd hebben en genieten, leren ze tijdens de dansles ook om te luisteren. Een groot voordeel voor in de klas natuurlijk.

 

Zelfvertrouwen

Dansen kan je kind helpen om hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te versterken. Hierdoor zit je kind altijd lekker in zijn vel. Dat is natuurlijk wat je wil als ouder.

 

Cultuur

Dansen kan in verschillende stijlen. In veel van deze dansstijlen zitten culturen en tradities verwerkt. Zo kan je kind door te dansen direct over de gebruiken van verschillende culturen leren.

 

Ben jij na het lezen van alle voordelen direct overtuigd? Kun je niet wachten tot jouw kinderen beginnen met dansen? Meld ze dan direct aan voor bijvoorbeeld kleuterdansen of een andere les!

 

 

 

https://www.swing-inn.nl/lessen/kleuterdansen/