Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Waarom zijn bouwhekken zo belangrijk?

Veilig werken in de bouw is ontzettend belangrijk. Als je een groot bouwproject start, ben je bij de wet verplicht om de omgeving van de bouwplaats te beveiligen. Dit om de veiligheid van zowel de werknemers als omstanders te waarborgen. Sommige veiligheidsmaatregelen zijn algemeen bekend, andere worden vaak vergeten. Als je werkzaam bent in de bouw, zal de meerwaarde van bouwhekken je vast niet zijn ontgaan. Of het nu om een klus op grotere schaal gaat of een klus bij iemands huis, het gevaar voor de omgeving blijft hetzelfde. Daarom zijn bouwhekken onmisbaar op elke bouwlocatie. Maar waarom zijn bouwhekken nu zo belangrijk? Dat lees je in deze blog.

Verplicht

Het is bij de wet verplicht om de bouwplaats voor onbevoegden af te schermen. Deze afscherming wordt meestal door middel van bouwhekken gerealiseerd. De reden hiervoor is duidelijk. Op iedere bouwplaats wordt er met zware materialen en soms gevaarlijk gereedschap gewerkt. Als deze in handen komen van een onbevoegde kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien mag een bouwlocatie ook niet betreden worden zonder veiligheidsschoenen, veiligheidshelm of bril. Je wilt als projectleider niet op je geweten hebben dat een omstander gewond raakt door losliggend puin. Daarom is het belangrijk om de locatie zorgvuldig af te schermen.

Bescherming

Het gebeurt gelukkig niet al te vaak, maar soms is er sprake van diefstal en vandalisme op bouwplaatsen. Het is natuurlijk niet nodig om al het gereedschap en materialen iedere dag op te bergen, maar als je alles open en bloot laat liggen, riskeer je wel de kans dat iemand hiermee aan de haal gaat. Bouwhekken kunnen dit dilemma voorkomen. Je kunt er tevens voor kiezen om de bouwhekken met een speciaal alarm te voorzien. Dit is echter niet noodzakelijk, omdat de hoogte van het bouwhek en de moeilijkheidsgraad van het slot vaak al onbevoegden afschrikt. 

123Machineverhuur

Je huurt bij 123Machineverhuur bouwhekken voor verschillende doeleneinden en van verschillende afmetingen. Bij een evenement begrijpen we dat je geen hekken nodig hebt voor vier weken lang. Voor de bouw verhuren we wel bouwhekken voor langere tijd. Daarom hanteren ze een superscherpe prijs voor een minimale huurperiode van vier weken. Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ze op.

https://www.123machineverhuur.nl/