Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Wat is een burnout?

Wie zal zich moe voelen? Je bent van nature hardwerkend. Je innerlijke zelf zorgt ervoor dat je presteert. Je hebt een druk sociaal en privéleven. Naast het drukke werk, het gezin en het sociale leven zijn er dan andere situaties op het werk, zoals herstructurering. Je hebt alle sociale verplichtingen opgezegd omdat je er geen energie voor hebt. Je bent je gevoel van grenzen kwijt. Doe Maar. Waar ging je gevoel naartoe? Waarom zou het doorbranden? Uitputting verhoogt chronische stress. ‘S Nachts maak je je zorgen. U bent ’s ochtends moe van het werk en u kunt zich moeilijk concentreren. Je verliest de controle. Je voelt chronische druk op je lichaam en je nek zit vast. Maar weet je nog dat de bijnieren die adrenaline vrijgeven, uitgeput zijn? Je ligt op de bank, maar Netflix openen kost eigenlijk teveel …

DOODMOE

Met het gevoel dat de maandag weer in aantocht is lig je doodmoe op de bank. Je kan niet meer. Al je energie is op. En je moet zoveel. Morgen een belangrijke presentatie, je moet er zijn. Maar hoe moet je dat dan doen. Je hebt nog niets voorbereid. Je ligt een nacht lang te piekeren. En dan komt ‘de man met de hamer’ langs. Je bent niet meer in staat om te werken, sociaal bezig te zijn en te genieten van het leven. Is dit nu waarom je jaren zo gepresteerd hebt?

Kijk hoe ik erbij lig. Voor mij tien anderen. Vriendinnen zeggen; stel je niet zo aan en mijn zus roept dat ik even op vakantie moet. Dit zal je niet helpen, want jij bent burnt out. Voor jou is een gepaste behandeling nodig.

ndoorherstel

https://www.ndoorherstel.nl/