Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Vijf beslissingen die je carrière kunnen ruïneren

werk zoeken

Hoe om te gaan met de gevolgen van fouten die ons verhinderen een carrière op te bouwen en ons gelukkig te voelen.
Voordat ik de moed verzamelde om van een ongelukkige corporate vice-president naar een coach, schrijver en successpreker te gaan, wist ik niet hoe ik uit een marketingcarrière moest komen die om verschillende redenen niet goed voor me was . Ondanks het feit dat ze uiterlijk “succesvol” was (dat wil zeggen, ik verdiende goed geld, droeg veel verantwoordelijkheid, ontving veel bonussen, leidde grote projecten, enz.), Emotioneel was het een ramp.

Als ik terugkijk op deze 18 jaar van het bedrijfsleven, realiseer ik me dat mijn echte talenten en capaciteiten – die waardoor ik me levend en nodig voel door anderen – helemaal niet zijn gebruikt. Daarom had ik vaak het gevoel dat het succes dat ik boekte niet de gewenste voldoening bracht. Het werk en de resultaten waarop ik me in mijn zakelijke functies concentreerde, kwamen zelden overeen met mijn echte ik of kwamen overeen met mijn echte waarden en idealen.

Net als 87% van de werknemers over de hele wereld voelde ik me niet verbonden met mijn werk en zag ik de betekenis of het doel niet in van deze carrière waarvoor ik zo hard werkte.

Ondanks alle “redelijke” beslissingen die ik nam bij het opbouwen van mijn carrière, was ik op 41-jarige leeftijd gebroken en verloren.

Waarom voelde ik me zo pijnlijk en ongelukkig met mijn carrière? De reden was een reeks cruciale carrièrebeslissingen waarvan ik dacht dat ze redelijk en correct waren, maar die me uiteindelijk in de steek lieten. En de belangrijkste fout die ik keer op keer maakte, was dat ik het niet begreep: wat ons gemakkelijker en het meest vreugdevol wordt gegeven, waarvoor we natuurlijke vermogens hebben – we zouden bij ons werk op deze talenten moeten vertrouwen in plaats van ons te concentreren op vaardigheden die ons uitdagen of demotiveren. Bovendien zullen we lijden als de resultaten die we in ons werk nastreven niet voldoen aan onze kernwaarden.

Ik werk elk jaar met honderden professionals en zie 5 carrièrebeslissingen die zich vaak tegen ons keren en leiden tot een mislukte carrière en pijnlijke tegenslagen. Meer dan 95% van de professionals die bij mijn bedrijf terechtkomen voor loopbaanondersteuning, maakt minstens één van deze fouten, en gemiddeld maken ze er drie tegelijk. Deze fouten bij het nemen van beslissingen over hoe we onze carrière kunnen opbouwen, beroven hen van geweldige kansen, werkplezier en echt succes.

Hier zijn de 5 belangrijkste beslissingen die ons in de steek laten:

Kies alleen “veilige” opties
Het is begrijpelijk dat professionals iets veiligs en betrouwbaars willen voor hun carrière en beroep. Het probleem is dat er tegenwoordig niets “veilig en betrouwbaar” is behalve uw capaciteiten en uw bereidheid om ze te ontwikkelen en te gebruiken. Hele industrieën en sferen verdwijnen of krijgen een nieuwe look. Veel professionals boven de 45 waarmee ik heb gewerkt, stoppen met het bijwerken van hun kennis en vaardigheden en merken dat bedrijven deze vervangen door jonge professionals die de vinger aan de pols houden van innovatie en nieuwe richtingen in hun vakgebied.

Professionals van middelbare leeftijd geven wel eens toe dat ze het vereiste tempo simpelweg niet kunnen bijhouden, maar vinden het te laat om nog iets te veranderen. Het is te riskant om een ​​significante verandering te bewerkstelligen, te onbegrijpelijk, te eng. En ze zijn bang om veel geld te verliezen. Dus blijven ze waar ze denken dat het veilig is, om later te ontdekken dat dit de meest onveilige beslissing was die ze konden nemen.

Tip: maak je geen zorgen meer over beveiliging. Het enige veilige dat u kunt doen, is uzelf laten groeien en al uw kennis gebruiken om anderen te helpen groeien. Wat is het engste dat je wilt doen? Bedenk wat er nodig is om aan dit vreselijke verlangen of een versie ervan te voldoen waarmee u goed geld kunt verdienen en dat overeenkomt met wat u over uzelf weet en over wie u in de wereld wilt zijn.

Je meest waardevolle talenten niet volledig benutten
Wat de meeste bedrijfsmedewerkers niet beseffen, is dat we allemaal geweldige aangeboren talenten en capaciteiten hebben die de wereld nodig heeft en die organisaties nodig hebben om te gedijen. Het is belangrijk om je sterke punten te vinden (ze liggen vaak niet voor de hand, juist omdat bepaalde taken zo goed in je zijn) en ze te leren toepassen op een manier die de groei van organisaties en de mensen om je heen helpt.

Advies: veel mensen kunnen de vraag “waar ben je goed in?” Niet eens beantwoorden. Als u er geen antwoord op kunt geven, kunt u niet overtuigend over uw talenten spreken en verliest u geld, kansen en promotie. Als dit uw geval is, is het tijd om uw echte natuurlijke talenten die u sinds uw jeugd bezit, te identificeren. Bedenk hoe deze talenten organisaties, teams en mensen hebben geholpen te groeien en bloeien. Welke resultaten heb je bereikt en wat anderen niet hebben kunnen bereiken dankzij wat je doet en weet. Bepaal vervolgens hoe u deze talenten het beste kunt gebruiken om uzelf te bewijzen in nieuwe rollen die interessant en zinvol zijn.

Ga niet naar een nieuw gebied dat ruimte biedt aan veranderingen in de markt
Ik ben een grote fan van het idee om werk te doen dat je inspireert, omdat inspiratie je werk nieuw en interessant maakt en je ertoe aanzet om nieuwe richtingen te zoeken voor deze energiestroom en het streven naar verbluffende resultaten. Waar inspiratie faalt, is dat mensen denken dat het genoeg is om succesvol te zijn en dat is het niet. En ze weigeren in te zien dat de wereld is veranderd en dat de oude manieren om succes te behalen niet werken. Ze moeten overstappen. Ik ken bijvoorbeeld veel muzikanten, kunstenaars en creatieve mensen die niet meer zoveel kunnen verdienen als ze nodig hebben omdat het verdienmodel in de kunstwereld is veranderd. Toch weigeren ze hun creativiteit toe te passen op een manier die inkomsten genereert.

De “verschuiving” waar ik het over heb is een verschuiving in een richting die alles wat je hebt geleerd en geleerd gebruikt, maar die je in staat stelt om je energie te kanaliseren naar waar je vaardigheden het meest nodig zijn. Na mijn carrière bij een bedrijf werd ik bijvoorbeeld gezinstherapeut. Hoewel ik genoot van elke minuut van training en voorbereiding die nodig was om therapeut te worden, genoot en groeide ik niet op in deze professionele rol – met alle dagelijkse uitdagingen en eisen van het therapeut zijn. Maar mijn ontevredenheid over het beroep van therapeut bracht me ertoe over te schakelen naar een nieuwe rol – als coach, schrijver en spreker over succeskwesties.

Deze rol stelt me ​​in staat om alles wat ik als therapeut heb geleerd te benutten en mijn ervaringen als leider, manager en schrijver te benutten. En door mijn eigen bedrijf te runnen, kan ik mijn kennis van marketing, onderzoek, management en productontwikkeling gebruiken. Indien goed gepland, stelt een omschakeling u in staat uw sterke punten zonder verlies te benutten.

Tip: verken en “probeer” 5 verschillende richtingen die je in staat stellen alles te gebruiken wat je weet, maar richt je energieën in de richting die je alles geeft wat je nodig hebt en wilt.

Begrijp niet dat u niet alleen een beroep of een functie bent
Ik hoor van honderden corporate medewerkers die jarenlang in dezelfde baan blijven dat dit in hun gedachten alles is wat ze zijn. Ze zijn afgesneden van de buitenwereld. Ze leggen geen nieuwe contacten en gebruiken geen LinkedIn om hun profiel of community op te bouwen. Ze hebben geen interactie met collega’s buiten het bedrijf. Ze krimpen ineen, verstoppen zich. Ze wonen geen conferenties of bijeenkomsten van brancheverenigingen bij. Ze leren niets nieuws. Ze geloven dat ze hun werk zijn. Kortom, zij kennen alleen hun beperkte rol en functie en gaan niet verder dan dat binnen de organisatie.

Tip: als je deze tekst leest, wil je waarschijnlijk je carrière radicaal veranderen. Neem deze week en deze maand de tijd om verder te gaan dan één rol en werkgever. De wereld is enorm en mooi, en er zijn veel geweldige mensen die geweldige dingen doen en belangrijke ideeën delen. Sluit je aan bij deze wereld.

Maak contact met uw voormalige collega’s op LinkedIn en bouw uw persoonlijke merk op. Geef getuigenissen en getuigenissen, werk uw cv bij, maak contact met recruiters, ontmoet tien nieuwe mensen per week en bouw nieuwe relaties op. Verander de titel van uw LinkedIn-pagina om niet alleen uw huidige baan weer te geven, maar ook alles wat u bent en bent in uw beroep. Begin over uw plannen te praten en vraag om hulp, ook al zijn uw ideeën over wat u zou willen doen nog niet volledig gevormd.

Streef er niet naar om verder te groeien
Ten slotte is er één carrièrebeslissing die zeker tot mislukking zal leiden – het is de beslissing om niet te groeien en nieuwe vaardigheden te verwerven, omdat je denkt dat je goed bent in je huidige functie. Op dit moment werk ik met drie nieuwe klanten die precies dat deden – ze konden niet de moeite nemen, groeien en nieuwe vaardigheden leren, of bestaande aanscherpen. Ze maakten geen gebruik van de mogelijkheid om de opleidingskosten van de werkgever terug te betalen en de nodige aanvullende cursussen te volgen.

Ze wisten dat ze niet overeenkwamen met de huidige posities en niet goed konden presteren, maar ze probeerden de situatie niet op te lossen. Ze kozen ervoor om een ​​spannend nieuw project op een andere afdeling achter zich te laten, omdat ze bang waren om te mislukken of omdat ze niet dachten dat ze die richting op moesten. En ze weigerden een nieuwe baan te zoeken totdat ze gedwongen werden hun huidige baan te verlaten.

Tip: het is gewoon niet mogelijk om het succes en de invloed waarvan je droomt te bereiken als je niet groeit. Uit je comfortzone komen is niet alleen leuk. Het is essentieel voor succes, geluk en groei. Identificeer vandaag drie manieren om te beginnen met groeien en nieuwe dingen te leren, en ga verder dan wat je vandaag van jezelf denkt.

https://vacatures.today/cat/Zorg en Welzijn2.html

https://www.vindazo.be