Yoga Sadana
Image default
Financieel

Wat is en hoe werkt een persoonlijke lening?

Allereerst is het goed om te weten dat deze inhoud niet wordt verstrekt door een bank of verstrekt door een financiële instelling. Alle meningen, analyses, beoordelingen of aanbevelingen in dit artikel zijn alleen die van de auteur en zijn mogelijk niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins goedgekeurd door de financiële instelling. Hieronder zullen je alles vertellen over wat de persoonlijke lening inhoudt en hoe deze leenvorm precies in zijn werk gaat.

Hoe gaat een persoonlijke lening precies in zijn werking?

Het heeft geen enkele schaamte een extra infuus van contant geld nodig te hebben om dingen te laten werken. Bedrijven doen het de hele tijd als een strategische zet, het afsluiten van zakelijke persoonlijke leningen om te zorgen voor een vlotte operatie of om uit te groeien naar nieuwe gebieden. 

Als individu kun je ook strategische redenen hebben om te lenen, en gelukkig is er een soort lening speciaal voor jou – een persoonlijke lening. Als je hebt gehoord van persoonlijke leningen, kun je je afvragen: “Hoe werken persoonlijke leningen?”

Waar moet ik een persoonlijke lening afnemen?

Persoonlijke leningen worden aangeboden door banken en online kredietverstrekkers en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan behoeften, van het maken van een huisreparatie tot het betalen voor tandheelkundig werk.

Hoewel het belangrijk is om voorzichtig te zijn om niet overbelast te raken in uw leningen, kunnen persoonlijke leningen nieuwe mogelijkheden bieden, fungeren als een reddingslijn in moeilijke situaties en u zelfs helpen bij het herstellen van uw financiën als u een zware schuldenlast hebt.

Vergelijk alle persoonlijke lening aanbieders

Het persoonlijke leningenlandschap is zeer actief, met een breed scala aan geldschieters die concurreren om kredietnemers. Dit betekent dat u waarschijnlijk een leenproduct kunt vinden dat voor u werkt, zelfs als uw credit score te wensen over laat. Voor mensen met een goed of uitstekend krediet is lenen vaak betaalbaar en eenvoudig.

Wat is een persoonlijke lening precies?

Een persoonlijke lening is een vast bedrag dat iemand krijgt van een bank of andere geldverstrekker met een vaste rentevoet en een vaste aflossingstermijn.

Persoonlijke leningen zijn niet-beveiligd, wat betekent dat er geen onderpand bij betrokken is. Daarom heeft de geldschieter weinig verhaal als u de lening niet terugbetaalt: ze kunnen bijvoorbeeld uw auto niet terugnemen zoals u zou kunnen als u geen autolening had betaald waarvoor het voertuig als onderpand diende. Omdat de geldschieter geen verhaal heeft, is de persoonlijke lening rente meestal relatief hoog in vergelijking met gedekte leningen.

Wanneer kan ik deze lening gebruiken?

Persoonlijke leningen zijn uiterst flexibel; ze kunnen bijna alles dekken, ervan uitgaande dat je een credit score hebt die een geldschieter zal inspireren om op jou te wedden. Er zijn veel solide redenen om wat geld te lenen , waaronder het vervangen van een apparaat, medische kosten dekken en betalen voor onverwachte noodkosten, om er maar een paar te noemen.

Er zijn twee vuistregels waarmee u rekening moet houden bij het afsluiten van persoonlijke leningen:

  • Leen alleen geld waarvan u weet dat u dit tijdig kunt terugbetalen.
  • Verhoog uw schuldenlast niet om onvoldoende belangrijke redenen.

Een lening afsluiten als je geen extra inkomen hebt om het in de loop van de tijd terug te betalen, is een vergissing – een potentieel zeer dure. Het is waarschijnlijk ook geen goede financiële langetermijnstrategie om met geleende gelden vakanties, geschenken of andere luxe te betalen, zelfs als u de lening op tijd kunt terugbetalen . In plaats daarvan kunt u dat geld dat u aan rente betaalt, beleggen in de lening, waardoor uw algehele financiële vooruitzichten verbeteren.

Waarom een persoonlijke lening afsluiten?

Een van de meest voorkomende – en meest strategische – redenen om een ​​persoonlijke lening af te sluiten, is het verlagen van de rente op een hogere rente. Inderdaad, meer dan 60% van persoonlijke leningen worden gebruikt om schulden te consolideren of creditcards te herfinancieren. Consolidatie van schulden betekent meerdere schulden afbetalen met één nieuwe lening met een lagere rentevoet dan het gemiddelde van de leningen die worden afgelost.

Deze tactiek is bedoeld om de totale rente die u aan uw schuld betaalt te verlagen, waardoor het bedrag dat u uiteindelijk betaalt, en / of de tijd die het kost om het af te betalen, wordt verminderd. U kunt een online kredietconsolidatiecalculator gebruiken om erachter te komen hoeveel u precies kunt besparen. Het consolideren van schulden resulteert ook in een eenmalige betaling per maand in plaats van een cascade van betalingen, waardoor het beheren van uw schuld veel eenvoudiger wordt.

https://vergelijk-gratis.nl/financieel/