Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Zijn laminaatvloeren duurzaam?

Laminaatvloer is in feite een samengestelde substantie dat bestaat uit vele lagen. Het bestaat al meer dan 50 jaar en is speciaal ontworpen om waarde en stijl aan een huis toe te voegen. Meestal is laminaatvloer gemaakt om te lijken op echt hout met behulp van kleur behandeld papier. Terwijl laminaatvloeren te vinden is in een grote verscheidenheid aan kleuren, houtkorrelpatronen en andere ontwerpen, kiezen veel mensen ervoor om vaste gekleurde vloeren in de hoofdkamer en een patroon of gekleurde vloeren te gebruiken. Laminaatvloer kan worden gekocht in een brede prijsklasse voor elk budget.

 

Reiniging

Een ding dat u meteen kunt opmerken bij laminaat, vooral als u jonge kinderen of huisdieren hebt, is dat het moeilijk te reinigen kan zijn. Terwijl echt hout vrij gemakkelijk te reinigen is, is laminaat veel moeilijker vanwege de groeven. Als u bijvoorbeeld per ongeluk iets op de vloer morst, kan u in plaats van de vloeistof meteen verwijderen, proberen het eerst te reinigen. Dit voorkomt dat de vlek of het merk wordt geabsorbeerd in het werkelijke hout van de vloer. Om deze redenen kiezen veel mensen ervoor om vaste oppervlaktelaminaatvloer in plaats van massief hout te kopen.

 

Een goede vuistregel Als het gaat om zorg voor je laminaatvloer is om alleen een paar keer per jaar de buitenrand van de planken te schuren. Naast het schuren, moet je ook de planken schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en water. Ook moet je de planken niet nat maken of ze zullen een dauwkeurige kleur aannemen. Door een droog binnen oppervlak te handhaven, blijft de slijtage intact. Het is niet ongebruikelijk voor de bovenste laag om sneller te dragen dan de rest, waardoor de hele ondervloer sneller kan slijten. Een ander ding om te overwegen is dat omdat de laminaatplanken aan de ondervloer zijn gelijmd, u nooit de ondervloer met een vacuüm moet reinigen. In plaats daarvan zou je een dweil moeten gebruiken om het oppervlak te wassen en laat het dan drogen.

 

Het plaatsen van laminaat

Om uw laminaatvloer te plaatsen, heeft u een onderlaag nodig. Een onderbetaling is gemaakt van dik plastic of rubber die tussen de vloeren en de muur loopt. De reden voor het gebruik van een onderlaag is om te voorkomen dat vocht doordringt in de vloerplanken. Deze onderlegging moet ook helpen voorkomen dat geluid door de vloeren heen gaan.

 

Bij het installeren van laminaatvloeren is het belangrijk op te merken dat elk bestuur een tong- en groefontwerp heeft. Dit is waar de boards samen klikken. Hierdoor is het mogelijk voor één bord om in een ander tempo te dragen dan de anderen. Terwijl je niet wilt dat je vloeren te snel draagt, moet je ervoor zorgen dat ze niet toestaan om te langzaam te dragen, omdat dit zelfs schade aan de boards kan veroorzaken.

 

Als je nog meer informatie nodig hebt, kan je altijd een specialist benaderen. Bebo Parket biedt diverse soorten vloer aan, zowel laminaat als pvc. Neem gerust een kijkje.

 

https://www.beboparket.nl/