Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Brace voor de pols

Het kan wel eens voor komen dat je bijvoorbeeld door intensief sporten of als wanneer je valt je pols bezeert. Het is heel belangrijk om die dan goed te beschermen zodat je pols in het vervolg ook goed heelt. Je wilt natuurlijk niet dat je er een lange tijd last van gaat hebben. Door het dragen van een brace voor de pols bescherm je je pols op de juiste manier, zo kan niet opeens een verkeerde beweging maken en zorgt het voor stevigheid. Je pols heeft namelijk rust nodig. Zo is er een breed assortiment betreft een brace voor de pols. Het hangt echt af van wat voor soort blessure je het, aan de hand daarvan kan je precies weten wat voor brace je nodig hebt.

 

Hoelang moet je een brace dragen?

Hoelang je de pols brace moet dragen hangt ook echt af van je blessure maar het verschilt zeker ook met hoe snel jouw eigen lichaam herstelt. Je kan dit het beste met je fysiotherapeut bespreken.

 

Hoelang gaat een polsbrace mee?

Dat hangt er helemaal van af hoelang je je brace voor de pols moet gaan dragen. Draag je hem elke dag? Bij het sporten? Of de hele dag door. Dat zijn allemaal factoren die erbij komen kijken als je naar de levensduur van een polsbrace kijkt. Zo is het standaard natuurlijk al hoe vaker je hem draagt hoe minder lang de mee gaat omdat je polsbrace dan slijt door gebruik.

 

Welke maat heb je nodig?

Wanneer het zover is dat je een polsbrace moet gaan dragen wil je natuurlijk ook dat hij comfortabel zit. Maar hoe kies je de juiste voor jou uit? Meestal heeft leeftijd en lengte er een grote invloed op omdat er verschillende maten verkrijgbaar zijn. Meestal weet je fysiotherapeut wel welke maat en merk je nodig hebt.

 

https://www.vipermedical.nl/pols-brace