Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Blaren op je hak

Je hebt een eindje gewandeld en krijgt ineens enorme last van je hak. Hoe kan dit nou? En wat kan je er tegen doen? Wij vertellen je graag alles over blaren. Lees snel verder zodat jij de blaren in het vervolg weet te voorkomen. 

 

Ontstaan

Laten we beginnen bij het begin. Hoe ontstaat een blaar? Een blaar kan ontstaan door druk of wrijving. De bovenste huid, ook wel de opperhuid genoemd, komt door de wrijving los van de onderliggende lagen van de huid. Er ontstaat een blaar gevuld met weefselvloeistof. Je lichaam maakt een blaar aan om het wondje te beschermen tegen nog meer wrijving en druk. 

 

Voorkomen is beter dan genezen

Het liefst voorkom je de blaren. Je hebt nergens geen last van en kunt gewoon door zonder pijn te lijden. Er zijn een aantal tips om de blaren te voorkomen. Allereerst is er voetcrème; het zorgt voor soepelere en beter gehydrateerde voeten. Daardoor wordt de kans op blaren verkleint. Daarnaast is het verstandig om je voeten zo droog mogelijk te houden. Vocht en leer gaan namelijk niet goed samen. Vervolgens is het slim om van te voren je risicoplekken te verzorgen. Dit kan met Anti-Blister Spray van de Careplus-shop. 

 

Behandelen

Het is zover. Ondanks de voorzorgsmaatregelen heb jij toch een blaar opgelopen. Je kunt een blaar het beste behandelen wanneer deze dicht is. Door middel van een blarenpleister kan de blaar geheeld worden zonder de blaar door te prikken. De pleister zorgt voor drie dingen, namelijk: druk van de schoen op de blaar wordt weggenomen, beschermt de kwetsbare huidlaag totdat het vocht weg is en het beschermt een open blaar tegen eventuele infecties en invloeden van buitenaf. 

 

Bestel de artikelen bij Careplus-shop

Wil jij goed voorbereid op avontuur? Dat kan! De Careplus-shop biedt voor iedere gelegenheid de nodige middelen. Neem een kijkje op de website en ontdek het assortiment. Voor vragen kan je ons bellen en mailen. De gegevens zijn te vinden op de contactpagina. 

https://www.careplus-shop.nl/