Yoga Sadana
Image default
Vervoer en transport

Openbaar vervoer in Nederland

Het openbaar is de uitvinding van de eeuw. Dat wij door middel van een trein, bus, taxi of metro lange afstanden kunnen reizen, is toch wel echt een luxe dingetje. Ongeveer 1.1 miljoen mensen pakken dagelijks de trein. Dat zijn een aardig aantal mensen die verplaatst moeten worden. Daarom wordt hier nog eens uitgelegd waarom het openbaar vervoer zo goed is in Nederland.

Trein

De trein is ideaal wanneer je naar de grote stad wil. Je komt met de trein namelijk altijd uit in het centrum, waardoor je dus geen rekening hoeft te houden met parkeerplekken en het onthouden van waar je auto staat. Daarbij zijn ook de kleinere steden in Nederland tegenwoordig ook goed te bereiken via trein. En als je er met de trein niet komt dan weet je vast wel met de bus op de juiste plek te komen

Metro

De metro is vaak het ondergrondse treinstelsel van grote steden. Dit is in Amsterdam ook het  geval. De trein is natuurlijk niet mogelijk op de kleinst mogelijk plekken in het centrum te kunnen stoppen, dus is de metro een hele goed alternatief. Doordat het ondergronds is, hoef je geen rekening te houden met het verkeer. Zo weet je je dus makkelijk te verplaatsen in een grote stad.

Taxi

Een taxi is ideaal wanneer je bijvoorbeeld na het stappen naar huis wil, maar er geen ander vervoer meer rijdt om je thuis te krijgen. Taxi’s worden gebruikt wanneer je zelf ergens geland bent in een ander land. Of je wil precies voor je eigen huis of ergens anders op een specifieke plek afgezet worden. Taxi’s zijn over het algemeen wel duurder. Taxi’s zijn overigens te herkennen aan het bordje Taxi boven op de auto en/of een blauw kenteken. Stap niet zomaar bij vreemde in die beweren een taxi te zijn. Zij zullen waarschijnlijk een te hoog tarief tellen.

Vervoer huren

Je kan er ook altijd nog voor kiezen om zelf vervoer ergens te huren. Zo kan je bijvoorbeeld elke soort auto huren die je je maar kan bedenken. Daarbij kan je zelfs voor kiezen om een busje te huren in Roermond.  

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/busje-huren-roermond/