Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

De beste bourgini keukenmachine

De beste bourgini keukenmachine

Een keukenmachine, daarentegen, gebruikt verwijderbare “geribbelde en vlijmscherpe” messen, waarmee ze door dikker en steviger voedsel kunnen snijden. De messen zijn groter dan die van een blender en staan op twee verschillende hoogtes. De onderste schraapt de bodem en de bovenste hakt dingen van bovenaf, ontworpen voor het verpulveren van vast voedsel in kleinere stukjes. Dit, plus de toevoeging van accessoires zoals een hakmes en snijschijven, stelt een bourgini keukenmachine in staat een aantal arbeidsintensieve taken uit te voeren.

Wanneer een keukenmachine gebruiken

  • Hakken, raspen, versnipperen, snijden: Een bourgini keukenmachine is het perfecte hulpmiddel wanneer u iets nodig hebt waarvoor u een grote hoeveelheid moet hakken, raspen of versnipperen. Denk aan bloemkoolrisotto (met bloemkool als “rijst” in de risotto), koolsalade (met dun gesneden kool, wortels en uien), paneermeel (met fijngehakte noten en zaden), of zelfs versnipperde kaas. Keukenmachines hebben het voordeel van verstelbare snijschijven waarmee je ingrediënten gelijkmatig kunt snijden en raspen. Je moet alleen zorgen dat je het juiste hulpstuk hebt. Ik gebruik deze schijven voor het snijden van aardappelen in frietjes, bieten en yams in schijfjes voor chips, en uien in ringen. Het is gemakkelijk, snel en efficiënt. Dit is hoe chefs en koks in restaurantkeukens voedsel van topkwaliteit maken in recordtijd.
  • Kneden: Terwijl blenders uitstekend werken voor deegbrij die belucht moet worden, krijgen hartigere degen zoals die voor brood, taartkorst en koekjes hun stevige textuur dankzij de messen van een bourgini keukenmachine. Natuurlijk, als u een KitchenAid mixer hebt, zult u daar waarschijnlijk de voorkeur aan geven vanwege de grootte van de kom. Maar uw keukenmachine kan uw deeg perfect kneden voor vrijwel alles wat u wilt bakken. Wil je vers pastadeeg maken? Een bourgini keukenmachine kan dat ook, met het voordeel dat de voorbereidingstijd aanzienlijk korter wordt.
  • Mengen: Keukenmachines blinken uit wanneer u iets moet mengen, maar niet wilt dat het resultaat helemaal glad is. Dit omvat dingen als pesto, grove salsa, zelfgemaakte energieballen, snackrepen, rauwe taartkorsten, koekjesdeeg, enz. Rauwe toetjes zijn eigenlijk de belangrijkste reden waarom ik een keukenmachine wilde. Noten en dadels mengen tot energieballen gaat niet in een blender. Eigenlijk wel, en dat is waar de dingen een beetje beginnen te overlappen.

Kruising blender vs keukenmachine

In veel gevallen kan een snelle blender worden gebruikt als keukenmachine en omgekeerd. Door lagere snelheden te gebruiken, kan een Vitamix textuur achterlaten in dingen als pesto en salsa. Met de pulseerfunctie kun je rauwe korsten en energieballetjes maken. De droge container is geweldig voor het kneden van deeg. Zelfs hakken is mogelijk in de Vitamix – voeg gewoon grote stukken groente toe en genoeg water om de stukken van de messen te laten drijven (het water zal de groenten langs de messen laten circuleren en voorkomen dat ze vast komen te zitten), mix, en laat de groenten vervolgens uitlekken met een vergiet.

Een bourgini keukenmachine kan gemakkelijk dressings, sauzen, dipsauzen, spreads, diepvriesdesserts en notenboter verwerken. Als u de keukenmachine lang genoeg laat draaien, kunt u zelfs gladde resultaten krijgen (hoewel niet zo glad als met een snelle blender). Meel maken van volle granen en peulvruchten is mogelijk in de keukenmachine, maar niet ideaal omdat de harde granen en peulvruchten op den duur bot worden en het scherpe mes kunnen beschadigen. Hetzelfde geldt voor het vermalen van ijs.

Opzoek naar de beste foodprocessors? Koop een magimix keukenmachine!