Yoga Sadana
Image default
Electronica en Computers

Waarom het beste lijmpistool kopen?

Waarom het beste lijmpistool kopen?

Met het Beste lijmpistool kun je jouw klus een stuk makkelijker klaren. Er zijn echter wel een aantal dingen waarop je moet letten. Zo is het super handig als hij over een beugel beschikt. Zo kun je hem veilig aan de kant zetten zonder dat hij gaat lekken. Tevens is het ook handig dat je hiermee een rechte lijn kunt maken met de lijm. Hierdoor verspil je minder lijm en dat scheelt ook weer een boel geld. Daarnaast is de diameter ook een belangrijk punt. Deze bepaald namelijk hoe dik de laag lijm is die je ergens op gaat doen. 

Gemiddeld ligt tussen de 7 en 11 mm, maar er zijn ook een aantal merken met andere diktes. Echter kun je het beste voor standaard maten kiezen omdat hiervoor de lijm ook een stuk betaalbaarder is. Bovendien weet je bij een B-merk nooit wanneer uit de productie wordt genomen en/of de patronen levenslang verkrijgbaar zijn. Wij raden je aan om een eenmalig goed te investeren, want zo duur zijn ze ook weer niet. Wellicht dat je hem over een paar jaar weer nodig hebt en dan wil je niet een nieuw apparaat moeten kopen.

Extra tips van onze redactie

Bij 5top hebben wij ook nog een aantal extra tips voor het kopen van het beste lijmpistool. Vandaag de dag zijn er ook veel elektrische varianten beschikbaar. Ook zijn er modellen die je nog flexibeler kunt gebruiken die op een accu werken. Houd er alleen wel rekening mee dat je bij een accu geen uren achter elkaar kunt werken. Dit is alleen handig als je even een klein klusje tussendoor hebt. Het voordeel van die op stroom is dat je zelf een stuk minder kracht hoeft te zetten. Vooral voor de grote projecten is dit handig, want dan blijft het werken natuurlijk ook een beetje leuk. Bekijk onze top 5 op de website om de beste lijmpistolen in een overzicht te zien.