Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Kan yoga helpen tegen de overgang?

Kan yoga helpen tegen de overgang?

Yoga is voor veel mensen een leuke sport om uit te oefenen. Het is ook een sport die voor veel verschillende dingen kan gaan helpen. Echter vragen veel mensen zich dan ook af of yoga kan helpen als je te maken hebt met overgangsklachten. Daarom gaan we in dit artikel kijken of yoga kan helpen tegen de overgang. Aangezien yoga veel voordelen heeft, kan dit ook goed werken als je te maken hebt met de overgang. 

Welke overgangsklachten kun je allemaal last van krijgen?

Er zijn veel verschillende overgangsklachten waar je als vrouw in de overgang last van kunt hebben. Zo krijg je in de overgang veel te maken met een schommeling in je hormonen. Hierdoor kun je last krijgen van opvliegers tijdens de overgang. Echter is het ook mogelijk om andere overgangsklachten te krijgen. Zo kun je door de hoeveelheid hormonen ook last krijgen van je borsten. Dit is voor veel mensen natuurlijk ook erg vervelend om last van te hebben. 

Op het moment dat je last hebt van overgangsklachten, heb je vaak de vraag hoelang duurt de overgang. Deze vraag is vaak een beetje lastig te beantwoorden. Dit heeft er namelijk mee te maken dat dit per persoon verschilt. Daarom kan het handig zijn om het gewoon vol te houden en kijken wat je tegen de klachten van de overgang kunt gaan doen. Yoga is een makkelijke en leuke manier om wat tegen de overgang te kunnen gaan doen. 

Hormoonyoga

Op het moment dat je yoga tijdens de overgang wilt doen, is de kans groot dat je te maken krijgt met hormoonyoga. Dit is een speciale vorm van yoga die voor je hormonen kan helpen. Het doel van hormoonyoga is het vinden van de balans. Als je in de overgang bent, is je lichaam namelijk uit balans. Tijdens hormoonyoga is het de bedoeling dat je zelf en je lichaam weer in evenwicht komt. Dit kan natuurlijk erg belangrijk zijn om voor te zorgen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je ook weer lekker in je vel kunt zitten. 

De voordelen van yoga tijdens de overgang

Er zitten verschillende voordelen aan yoga tijdens de overgang. Zo is het mogelijk dat je te maken krijgt met diepere ademhaling. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om meer rust te krijgen. Dit helpt niet alleen fysiek maar ook mentaal. Hierdoor kun je namelijk makkelijker los gaan laten. Alles om je heen kan hierdoor zachter worden. Als je opvliegers krijgt, kun je deze ook gemakkelijk van je af zetten. 

Tijdens hormoonyoga kun je ook meer energie krijgen. Dit komt omdat je alles weer kunt gaan voelen stromen in je lichaam. Dit wordt veroorzaakt door de oefeningen in je lichaam. De oefeningen zijn gebaseerd op de verbetering van energiestromingen en de balans in je hormoonklieren. Door deze yoga te gebruiken, is het mogelijk om je overgang voor een deel te verbeteren. Daarom zijn er ook veel mensen die voor overgangsyoga kiezen als ze in de overgang zijn.