Yoga Sadana
Image default
Vakantie

Ontdek de mooie natuurparken van Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura vinden we terug op zo’n 100 kilometer voor de kust van Afrika. Ze staat eigenlijk bekend omwille van tal van verschillende zaken. Allereerst zal je tot de vaststelling komen dat ze over een ronduit indrukwekkende natuurpracht beschikt. Daarvoor zijn de verschillende natuurparken verantwoordelijk die je verspreid over het eiland terug kan vinden. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je zal kunnen vaststellen dat dit eiland haar naam ‘sterke wind’ niet voor niets heeft gekregen. Ze wordt dan ook elk jaar opnieuw bezocht door een groot aantal surfliefhebbers. Ben jij toch eerder een absolute natuurliefhebber? Dan laten we je graag kennismaken met de mooiste natuurparken die dit eiland voor jou in petto heeft.

Parque National de Jándia

Veel mensen weten het niet, maar het grootste gedeelte van het zogenaamde Jándia schiereiland is een nationaal park. Het zuidwesten van deze omgeving bestaat uit steile heuvels evenals stevige kliffen die zich bevinden bij Morro Jable. Voor de rest van het landschap geldt dat het bestaat uit een combinatie van vlaktes en woestijnachtig duinlandschap gecombineerd met natuurlijk vulkanisch gesteente. Voor de hoogste berg van het eiland, namelijk de zogenaamde Pico de la Zarza geldt dat ze hier is terug te vinden. Heel wat mensen die een vakantie boeken op Fuerteventura willen graag de klim wagen naar de top van deze berg. Dat is begrijpelijk, maar onderschat ze vooral niet. In het bijzonder de geringe beschutting en de snel oplopende temperaturen maken deze klim behoorlijk lastig, zelfs voor de meer gevorderde wandelaar en klimmer. Geraak je toch tot boven? Dan zal je getrakteerd worden op een geweldig mooi uitzicht!

Parque Natural de Corralejo

Ook het Parque Natural de Corralejo op Fuerteventura is een plaats die je absoluut niet over het hoofd mag zien wanneer je, je vakantie op het eiland gaat doorbrengen. Voor dit park geldt dat er vaak een zeer pittige wind staat waardoor het een geliefkoosde bestemming is voor surfers. Het natuurpark bestaat uit prachtige en vooral lang uitgerekte zandduinen waardoor de mooiste en tevens ook grootste stranden van alle Canarische Eilanden hier zijn terug te vinden. Bovendien tref je hier ook het dorp Corralejo aan. Dit is een leuke, gemoedelijke badplaats welke niet alleen beschikt over een bezienswaardige binnenstad, maar ook over een mooie, oude haven.

Extra tip, breng een bezoek aan Betancuria op Fuerteventura!

Tijdens een vakantie op het eiland Fuerteventura zal je ongetwijfeld ook kennis willen maken met het zogenaamde witte dorp Betancuria. Hiervoor geldt dat ze als een soort van oase is terug te vinden in het verder droge heuvellandschap. Tijdens een wandeling doorheen het dorp zal je kennis kunnen maken met niet alleen leuke witte huizen, maar ook met vele bloemen en indrukwekkende palmbomen. Te midden van al dit moois is bovendien ook de Santa Maria kerk terug te vinden. Door de jaren heen mag deze plaats dan, mede door de aanwezigheid van het uitkijkpunt Mirador de Morro Velosa, een stuk toeristisch zijn geworden, toch is ze meer dan de moeite waard om te ontdekken. Bij voorkeur bezoek je deze plaats wel zo vroeg mogelijk op de dag.