Yoga Sadana
Image default
Vakantie

Yogareizen op een houten zeiljacht

Een houten zeiljacht: jouw yoga retreat gedurende jouw vakantie. Dé plek om tot jezelf te komen en je over te geven aan zon, zee, zen, zeilen én yoga. Meer ontspannen en terugkomen bij jezelf is wat je bereikt tijdens een yoga reis met zeilboot in Griekenland en Turkije. En dat je er ook nog andere leuke activiteiten en een stukje geschiedenis erbij krijgt: dat is toch maar weer mooi mee genomen. O ja: vergeet ook het culinaire genieten niet.

Yogalessen op de mooiste plekjes

Zacht deinend op zee doe jij je yoga oefeningen. Gewoon op jouw niveau, geholpen door de ervaren docent. Een docent die hart heeft voor jullie gedeelde passie én voor reizen. Maar niet alleen het dek van het zeiljacht leent zich voor yogales. Iedere les, en die worden iedere dag twee keer gegeven, zal op een andere plek zijn. Ervaring in yoga is dus niet belangrijk. De wens om met yoga bezig te zijn, dus wel. En nee, het hoeft allemaal niet serieus te zijn. Ze doen het met plezier in het leven, dus een wijntje en een dansje mogen ook. O ja: en ze doen ook gewoon een yogales op de sup, waarom niet?!

Culinaire yoga reis

Iedere ochtend, voordat de eerste les gegeven wordt, is er fruit, zuivel, koffie of thee, om alvast je maag een bodempje te geven. Zo kan je goed aan de yogales mee doen. Na deze les is het tijd voor het ontbijt of wil je toch liever eerst even een duik nemen in zee? Een heerlijk, uitgebreid ontbijt is verzorgd door de professionele koks. Fruit, vers brood, ontbijtgranen, verschillende soorten kaas en zoete of hartige lekkernijen: je vindt het allemaal hier. Drie keer per dag krijg je van de koks de geweldigste dingen voorgeschoteld, waarbij ze de Turkse keuken afwisselen met wereldse gerechten. Mmm, alleen daarom al zou je deze yoga reis willen boeken!

Yoga zeilvakantie

Een heerlijke zeilvakantie op de Middellandse Zee, de meeste tijd in Griekse wateren. Je vaart op een 20 meter lang, klassiek zeiljacht: een schoener. De Griekse eilanden, de Turkse kust: een machtig decor waar je eigenlijk geen genoeg van krijgen kunt. Wel wind, maar niet te hoge golven, zorgen voor een heerlijke zeilervaring. De klassieke schepen gaan niet snel erg schuin, wat de rust alleen maar ten goede komt. De boten hebben een ‘loungebak’ op het achterdek. Relaxen is dus het motto hier. Ik zie mezelf al liggen…En de luxe aan boord: ook dat is geen probleem. Er is Wifi aan boord en iedere hut heeft zelfs een eigen badkamer. Maar buiten, onder de sterrenhemel mag je ook gewoon slapen! Voor iedere gast is er buiten plek en hoe verder op zee je bent, hoe groter deze belevenis wordt! Wauw…

En meer…

Natuurlijk is er niet alleen maar yoga wat er op je pad komt. Er is meer dan genoeg tijd voor andere activiteiten. Uiteraard een frisse duik in zee, lekker ontspannen suppen, even actief kanoën, maar ook aan de kust kan je van alles beleven. Scooter rijden, bijvoorbeeld, of gewoon even een terrasje pakken, shoppen of rondstruinen in de kustplaatsjes. Nog meer actie nodig? Ga dan gewoon waterskiën of wakeboarden of…Er is gewoon teveel om op te noemen! O ja, je kan ook besluiten om de zee eens onder water te gaan ontdekken! Duiken is namelijk ook mogelijk, zelfs zonder brevet!

Langer blijven

Kan je geen genoeg krijgen van jouw heerlijke vakantie in Turkije en Griekenland? Dan is er de mogelijkheid om je vakantie te verlengen aan land. Ook dit kan geregeld worden voor je. Het kan even fijn zijn om weer om te schakelen naar het gewone leven, na een week lang zo ‘yoga fullness’ geleefd te hebben. Of wil je aan je yoga zeilvakantie graag nog een actieve week plakken? Dat kan ook. Er zijn speciale windsurf- of kitehotels te vinden in deze omgeving!

Wat een ervaring

Door de vele, afwisselende plekken en activiteiten is deze vakantie eigenlijk veel meer dan ‘alleen maar’ een zeilvakantie of een yoga reis. Ook enthousiast geworden? Kijk dan maar eens op hun site, want er is gewoon teveel om op te noemen!

https://yogareizen.nl/