Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

De keuzes van lampen voor overkapping

Wanneer je verlichting in overkapping wilt hebben dan zijn er enkele keuzes die je hierbij moet maken en deze hebben wij voor jou uitgelicht. Zo kun jij goed geïnformeerde keuzes maken waardoor je sowieso tevreden bent met jouw lampen voor overkapping.

Halogeen of LED

Een belangrijke keuze is het soort lampen voor overkapping die je wilt hebben. Je hebt de keuze tussen halogeen licht en LED licht, dus wat zijn de voordelen van beide opties?

LED-verlichting gaat langer mee en verbruikt minder energie. Hierdoor is het dus beter voor het milieu. Bovendien geven LED lampen goed helder licht

Het voordeel van halogeenlampen is dat ze een stuk goedkoper zijn dan LED lampen voor overkapping. Als je krap bij kas zit is dit dus een goede optie maar anders ik altijd voor LED verlichting kiezen.

De kleur van het licht

Over het algemeen heb je de keuze tussen koel wit licht en warm wit licht, maar je kunt er ook nog voor kiezen om lampen voor overkapping aan te schaffen die van lichtkleur kunnen veranderen. Warm wit licht zorgt voor een gezellige of romantische sfeer, wat ideaal is als je graag op het terras zit met gezelschap. Als je daarentegen vaak op het terras werkt dan is koel wit licht erg functioneel. Met een lamp die van kleur kan veranderen heb je natuurlijk beide opties. Dit kost wat meer geld maar wanneer je de overkapping wilt gebruiken voor beide dan kan het wel het geld waard zijn.

Hoeveel lampen voor overkapping?

Wij kunnen natuurlijk geen precies aantal geven van hoeveel lampen voor overkapping je nodig gaat hebben. Zorg alleen dat je niet teveel lampen plaatst, het kan al snel té licht worden en dat is ook niet fijn. Je kunt er altijd nog kaarsjes bij plaatsen of een tafellamp als je meer licht nodig hebt. Ook wil je natuurlijk meer lampen voor overkapping plaatsen wanneer je een veranda hebt dan wanneer je een vrijstaande overkapping hebt, dan heb je namelijk meer natuurlijk licht. Als je het antwoord weet op deze vragen dan kan het leuke deel van de zoektocht beginnen, namelijk het uitzoeken van de daadwerkelijke lampen voor overkapping. Een mooie website om hiermee te beginnen en advies te vinden is LEDLOGIC. Neem dus zeker een kijkje en vind nog meer informatie over lampen voor overkapping.

https://www.hamulight.com/be/