Yoga Sadana
Image default
Energie

De opslag van energie in aggregaten

Opslag van energie bij aggregaten

De laatste tijd is een stijgende lijn waar te nemen als het gaat om het ontwikkelen van de opslag van energie in aggregaten.En dat is goed nieuws voor het milieu. Tegenwoordig wordt het almaar belangrijker om stappen te zetten richting een schoon milieu. Dat kan zeker met deze term. Een aggregaat is een apparaat dat werkt als stroomtoevoer. Dit kan op verschillende plekken zijn en met verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als backup in situaties waar de stroom niet mag uitvallen, zoals ziekenhuizen en verzorgingscentra. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de evenementensector waarbij sommige events in een weiland of op een groot veld worden georganiseerd. Ook daar is een stroomtoevoer nodig. Een aggregaat biedt hier de oplossing. Een groot voordeel: de opslag van energie is milieuvriendelijk.

Hoe gaat opslag van energie in zijn werk?

Originele aggregaten en generatoren zijn over het algemeen voorzien van een verbrandingsmotor die op diesel werkt. Uiteraard is dit niet ideaal voor het milieu en daarom wordt een generator met opslag van energie als grote oplossing gezien. In dit aggregaat zit namelijk tevens een accu. Er zijn dus twee manieren waarop de stroom kan worden gegenereerd.

Een efficiënte opslag voor een schoner resultaat

Een generator kan niet uitgeschakeld worden zonder zijn doel te verliezen. In sommige situaties is het inschakelen van een generator relatief gezien zonde. Als je kijkt naar een bouwterrein waar ‘s nachts alleen de lampen en beveiligingscamera’s van stroom te hoeven worden voorzien zou het zonde zijn om een verbrandingsmotor op zijn volle kracht de hele nacht te laten werken. In dit geval is de accu een perfecte oplossing. Er gaat geen stroom overbodig verloren, het is goed voor het milieu en het is ook nog eens stiller.

Groener dan groen

Tot nu toe is de opslag van energie in aggregaten al erg groen. Het kan echter nog een stapje verder: zonnepanelen. Deze worden naast de verbrandingsmotor en de accu toegevoegd. Zo krijg je een systeem van drie onderdelen waarbij de schadelijke stoffen pas in het allerlaatste stadium (of helemaal niet) worden uitgestoten. Een zeer milieuvriendelijke oplossing dus.

Doe een beroep op de specialist

Een aggregaat is niet een alledaags gebruiksvoorwerp. Het is handig om te weten wat je er precies mee kunt en waar je op moet letten. Het is daarom verstandig om te overleggen met een specialist op dit gebied. Deze legt je uit wat de voordelen zijn van bepaalde types en vraagt je naar jouw wensen en eisen. Samen bepalen jullie de meeste passende aggregaat met de opslag van energie voor jouw situatie met een beter milieu in het achterhoofd.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/