Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Durf jij het aan? IJsbad therapie

Elk jaar weer, zien we op de eerste januari hoe duizenden mensen in het koude water van de Noordzee duiken op nieuwjaarsdag. Een traditie die al vanaf 1965 bestaat. Veel mensen verklaren de deelnemers voor gek. Echter, de Nieuwjaars-duik is heel gezond. Natuurlijk is de Nieuwjaars-duik een eenmalige gebeurtenis in het jaar. Het blijkt dat je met een ijsbad therapie, en vooral het training voor het ijsbad, dat je je slaapritme, eetlust, warmteregulatie, energieniveau, stressniveau en je immuunsysteem kan optimaliseren. Hoe doe je dat precies? Hoe werkt dat ijsbad?

Wat bereik je met een ijsbad therapie?

Wat is nou eigenlijk het doel van het nemen van zo’n ijsbad. Er blijken een aantal redenen te zijn om een ijsbad te overwegen. Zo krijg je (of verbeter je) door zo’n ijsbad:

  • immuunsysteem stimuleren

  • hoger energieniveau

  • betere bloedcirculatie

  • afvallen

  • verbeterde kou tolerantie

  • minder stress

  • betere en diepere slaap

  • verbetering concentratievermogen

  • ontzuurt lichaam

Afvallen

Dat je na een ijsbad therapie beter bestand bent teen kou is vrij logisch, maar wat heeft afvallen bijvoorbeeld met een ijsbad te maken? Uit studie is gebleken dat je cellen bij een ijsbad meer energie gebruiken. Immers de cellen proberen je lichaam op temperatuur te houden. Hierdoor verhoogt je stofwisseling en val je af.

Slaap. stress en concentratie, de therapie

Je vraagt je misschien af hoe dat nu eigenlijk werkt. Word je na vijf minuten in een ijsbad geduwd? Nee, gelukkig niet. Het is namelijk niet alleen het ijsbad maar ook de training eromheen die het hem doet. De training in de therapie bestaat uit: een gedeelte wetenschappelijke theorie, meetbare resultaten, het belang van voeding, ademhalingstechnieken, yoga het ijsbad en meditatie. Kortom het ijsbad is slechts een onderdeel van het grote geheel. In combinatie met het ijsbad wordt mediteren intenser en meer doelgericht.

Groepsuitje

Ken jij een groepje: collega’s, vrienden of familie die deze intense ervaring wel eens moeten meemaken? Het is een uitje dat je nog lang zal heugen. Het schijnt dat veel groepjes in het verleden meer cohesie vertonen. Dankzij de intense dag.

Durf jij het aan om in het koude water te stappen? Met een intensieve training leer je een heleboel nieuwe dingen op een dag, die ten goede komen aan je gezondheid. Van meditatie, yoga en ademhalingstechnieken tot het daadwerkelijk trotseren van de kou in het ijsbad. Een uitstekende manier om een groep samen te smeden tot een team.