Yoga Sadana
Image default
Sport

Kan ik yoga gebruiken voor krachttraining?

Wij bij Yoga Regio weten dat krachttraining veel voordelen voor het lichaam heeft, van het beschermen van de gezondheid van de botten tot het vergroten van de spiermassa. Ik ben onlangs met yoga begonnen en ik geniet er echt van. Is er een manier om yoga specifiek voor krachttraining te beoefenen en kan yoga mijn andere op kracht gerichte trainingen vervangen?

Ons korte antwoord

In sommige yogahoudingen bouw je al kracht op door je hele lichaamsgewicht op te tillen en verschillende spiergroepen te activeren. Alleen doe je deze keer geen herhalingen en gebruik je je lichaam als een reusachtige dumbell. Dus afhankelijk van de houdingen en de stijl van yoga die je beoefent…ja, je kunt yoga beoefenen om kracht te trainen. Als je kiest voor Yoga in Haarlem, zul je zien dat er veel aanbod is.

Maar als je uiteindelijk je plateau bereikt, moet je misschien je gewichtdragende activiteit verhogen (met complexere gewichtdragende yogahoudingen, of door gewichten en andere gespecialiseerde fitnessapparaten te gebruiken) om vooruitgang te blijven boeken in je krachttraining.

Ons lange antwoord

Yoga in Nijmegen kan worden beschouwd als een gewichtdragende activiteit, omdat de beoefening gebruik maakt van uw eigen lichaamsgewicht als u beweegt en verschillende houdingen aanhoudt. Doe je in je yoga veel gewichtdragende houdingen, zoals de vierarmige stafhouding of de chaturanga? Doe je vaak beenversterkende houdingen zoals hoge lunge?

Volgens het Department of Health and Human Services hebben we minstens twee krachttrainingen per week nodig om onze gezondheid en ons gewicht op peil te houden. Als je minstens twee keer per week yoga beoefent, kun je het ook gebruiken om spieren op te bouwen! Om dit te doen, moet je echter vaker houdingen beoefenen die gericht zijn op specifieke spiergroepen (bijv. kern, buikspieren of benen).

Dus, naast het vergroten van je flexibiliteit en innerlijke rust, kan yoga in Apeldoorn – mits goed uitgevoerd – je ook een sterker lichaam geven. Hier is een snelle lijst van asana’s die bewijzen dat je yoga kunt gebruiken voor krachttraining.