Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Wanddecoratie: dit moet je wel en niet doen

Het decoreren van je muur is niet zo makkelijk als het lijkt. Wie op willekeurige hoogtes een aantal foto’s aan de wand hangt, creëert al snel een onoverzichtelijke chaos in plaats van een mooi geheel. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het stijlen van je muur met wanddecoratie. 

Kies de kleuren zorgvuldig uit

Het is belangrijk dat wanddecoratie goed past bij het interieur van je woning. Kleur is hierin de belangrijkste factor. Stem de kleuren van de decoratie af op die van je meubels en andere accessoires in je woning. Zo oogt de betreffende kamer als een mooi geheel en voorkom je een chaotische uitstraling. 

Mix & match

De bedoeling van wanddecoratie is om saaie kale muren op te fleuren. Dit doe je het best door gebruik te maken van verschillende soorten wanddecoratie. Werk met verschillende materialen, vormen en maten. Zo creëer je een speels effect. Opties voor wanddecoratie zijn bijvoorbeeld foto’s, klokken, wandplanken en metalen sculpturen. Wil je echt alleen maar foto’s aan de wand? Gebruik dan fotolijsten in verschillende formaten. 

Het is ook aan te raden om de wanddecoratie op verschillende hoogtes te hangen. Hiermee creëer je tevens een speels effect. Foto’s hang je wel het best op ooghoogte, omdat je de foto’s zo beter kunt bekijken. 

Wees niet té enthousiast

Een kale muur is als een lege kleurplaat: je kunt zo creatief zijn als jezelf wilt. Het is alleen wel belangrijk om niet door te schieten met je creatieve ideeën en de muur volledig te bedekken met verschillende soorten wanddecoratie. Een volle muur oogt druk en creëert een chaotische sfeer in huis. Is je woning al gevuld met veel accessoires? Houd de decoratie aan de muur dan simpel en rustig. Ontbreekt het in je woning juist aan prul en praal? Dan kan je iets meer uitpakken met wanddecoratie. 

 

https://www.sweetlivingshop.nl/