Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Een weddingplanner worden bij de weddingplannerschool

Wil je een weddingplanner worden? De weddingplannerschool is dan een perfecte keuze om mee te gaan beginnen! Wanneer je een weddingplanner wilt worden weet je dat je veel op je bordje gaat krijgen. Het is een baan die heel divers is en dus afwisselend, maar ook een baan waar je veel verantwoordelijkheden hebt een veel zaken moet regelen voor de belangrijkste dag van het leven van anderen mensen. Er staat nogal een druk op je wanneer je een weddingplanner bent, maar wanneer je hier goed tegen kan of mee kunt omgaan dan is het een beroep die heel leuk kan zijn. 

Kennis en ervaring opdoen op de weddingplannerschool

Tijdens de opleiding op de weddingplannerschool op weddingplanner te worden krijg je veel kennis en doe je veel ervaring op wat erg belangrijk is om het vak in te gaan. Het worden van een weddingplanner doe je niet door een theorie boek helemaal uit je hoofd te leren, want je moet het echt gaan ervaren. Door de tegenslagen die je ongetwijfeld gaat tegenkomen tijden het regelen van een bruiloft leer je juist weer en kan je hier de volgende keer op een andere manier mee omgaan. De inhoudelijke kennis doe je wel op tijdens de lessen en dat heb je ook zeker nodig voor het worden van een goede weddingplanner, maar dat is niet het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Vaak zijn weddingplanners zelfstandige ondernemers en daar komt ook nog een hoop bij kijken. Hoe dit alleemaal te werk gaat word je ook uitgelegd tijdens de opleiding. Zaken als belastingaangifte en het onderhouden van een onderneming komen hierbij aan bod.

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding om weddingplanner te worden leer je te kijken naar de dromen en de wensen die een bruidspaar heeft en deze mee te nemen in het organiseren van de mooiste dag van hun leven. Ook leer je de juiste leveranciers te regelen die goed aansluiten bij het budget dat het bruidspaar aan je heeft doorgegeven. De dag moet helemaal tot in de puntjes worden verzorgd en dat moet jij voor elkaar zien te krijgen. Het worden van een weddingplanner is niet makkelijk, maar zeker een uitdaging!