Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Hoe een motortrailer jouw vakantie gemakkelijker en prettiger maakt

Het plannen van een motorvakantie brengt veel voorpret met zich mee, maar het kan ook behoorlijk stressvol zijn, vooral als het gaat om het vervoeren van je motor. Een makkelijke oplossing hiervoor is een motortrailer. Met een motortrailer hoef je niet langer afhankelijk te zijn van de route of lange afstanden om op jouw bestemming te komen. Ontdek de meerwaarde van een motortrailer voor een volgende vakantie in deze blog!

 

Hoe werkt een motortrailer?

Een motortrailer is een aanhangwagen die speciaal is ontworpen om motoren te vervoeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, afhankelijk van het type en aantal motorfietsen dat ze zullen vervoeren. De meeste motortrailers hebben een ramp om de motorfietsen op en af te laden, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de motor te plaatsen en te beveiligen. Belangrijk is hierbij wel dat je kiest voor een motortrailer die geschikt is voor jouw motor. 

 

Voordelen van een motortrailer

Het grootste voordeel van het gebruik van een motortrailer is dat je op elk moment en op elke locatie je motor kunt vervoeren, zonder je druk te maken over de route of afstanden. Dit biedt de kans om je eigen route te bepalen en de meest spectaculaire landschappen te ervaren. Daarnaast hoef je geen tijd en moeite te verspillen aan het in- en uitladen van je motor en kun je snel en gemakkelijk op weg. Omdat de motortrailer ook makkelijk mee te nemen en te gebruiken is op minder effen of slecht geasfalteerde wegen, biedt het jou als motorrijder veel mogelijkheden!

 

Hoe beveilig je een motor op een motortrailer?

Het beveiligen van een motor op een motortrailer is relatief eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan. De eerste stap is om de motorfiets correct op de aanhanger te plaatsen en te zorgen dat de wielen horizontaal staan. Daarna kan je gebruik maken van verschillende beveiligingsmiddelen, zoals sjorbanden, stuurlocks, en spanbanden om de motorfiets te bevestigen. Let erop dat je de motor zo vastzet dat deze niet kan verschuiven tijdens het vervoer, of het nu gaat om bochten, hobbels of windstoten.