Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Houten speelgoed

Ben jij nou opzoek naar speelgoed voor de kinderen? Kies dan eens voor houten speelgoed. Vele speelartikelen zijn gemaakt van plastic. In tegenstelling tot het plastic speelgoed, is het houten  speelgoed een stuk steviger. Het speelgoed gaat minder snel kapot, waardoor de kinderen de afgebroken artikelen minder snel zullen inslikken. 

 

Tijdloos 

Houten speelgoed gaat over het algemeen veel langer mee dan het speelgoed wat gemaakt is van plastic. De houten artikelen worden van generatie op generatie doorgegeven. Kijk maar eens op de zolder van jouw ouders en wellicht vind je hier jouw hobbelpaardje terug waar je jaren mee gespeeld hebt. Dit hobbelpaard is nog in zeer goede staat, waardoor jouw eigen kinderen er ook weer gebruik van kunnen maken. 

 

Stimuleren van verbeeldingen 

Eén van de grote voordelen van het houten speelgoed is de afwerking. De afwerking is bij het houten speelgoed vaak niet volledig. Hierdoor krijgt het kind ruimte om zich te ontwikkelen op basis van fantasie, hand- en oogcoördinatie, motorische ontwikkelingen enzovoort. Speelgoed van plastic is vaak wel volledig afgewerkt. Er zit alles op en aan. Van de felle kleuren tot allerlei geluiden. De kinderen raken hier sneller op uitgekeken. Bij het houten speelgoed wordt het brein van het kind een stukje meer aan het werk gezet. Dit komt dus door de niet volledige afwerking van het houten speelgoed. 

 

Ecologisch 

Het houten speelgoed heeft naast alle praktische voordelen nog een ander voordeel. De artikelen worden namelijk op ecologische wijze gemaakt. De benodigdheden voor het houten speelgoed zijn natuurlijk hout, daarnaast kan er eventueel lijm, schroeven of verf op waterbasis worden gebruikt. 

 

Met het houten speelgoed geef je een boom een tweede kans. Een mooi voorbeeld is de rubberboom. Na 15 jaar stopt de boom met het produceren van rubber. De boom is dan eigenlijk op. Maar met ons houten speelgoed geven wij deze boom een tweede kans. We gaan het hout opnieuw gebruiken en hier speelse artikelen voor ontwerpen.

 

https://www.houtenspeelgoed-shop.nl/