Yoga Sadana
Image default
Gezondheid

Paniekaanvallen zijn vervelend, maar gaan weer weg

Heb je last van paniekaanvallen? Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je op dit moment misschien door een hell heen gaat. Het is zeker niet gemakkelijk om last te hebben van paniekaanvallen, sterker nog: het is loodzwaar. 

Als je last hebt van paniekaanvallen raad ik je eerst aan om een expert in te schakelen. Neem contact op met iemand die hier verstand van heeft en die helemaal begrijpt waar jij doorheen gaat. Er is namelijk licht aan het einde van de tunnel.

Angst en paniek zijn heftige emotie’s die komen en weer gaan. Gelukkig zijn ze nooit blijvend. Het allerbelangrijkste is om te blijven in het moment en niet mee te gaan met de angst. Dit lijkt gemakkelijker dan dat het is, maar uiteindelijk wordt de angst erger omdat we er mee aan de haal gaan. We gaan nadenken over de angst, we gaan het analyseren en daardoor blijven we in ons hoofd. 

De kunst om van paniekaanvallen af te komen is door vertrouwen te hebben en je focus op een ontspannen manier te verleggen naar een ander punt. Stel dat je bijvoorbeeld in de supermarkt loopt, dan verleg je je focus naar een blinkje mango’s bijvoorbeeld. 

Dit klinkt gemakkelijker dan dat het is, want angst is de sterkste emotie die we kunnen ervarne. We kunnen in de fight-or-flight modus raken en daardoor lijkt het alsof ons hele systeem wordt overgenomen. We beginnen te zweten en kunnen heel koud aanvoelen. 

De beste oplossing is om er met iemand over te praten die snapt waar jij doorheen gaat. Als je wilt kun je altijd contact opnemen, dat is geen enkel probleem. Als je morgen al wilt praten over je paniekaanvallen, dan is dat mogelijk. Neem dan even contact op via mijn website, dan spreken we elkaar snel.

Het komt goed. Echt waar.

https://nickdewaard.nl/