Yoga Sadana
Image default
Verbouwen

Starten met F.I.R.E. worden, lees ons verhaal

In de eerste maanden van 2013 maakte ik voor het eerst kennis met de FIRE-campagne (“Financial Independence Retirement Early”). Het is een verandering van levensstijl met als doel het bereiken van financiële vrijheid en vervroegde pensionering. Het concept won aan populariteit onder jongeren in 2010, en won aan tractie via online gemeenschappen die details plaatsten op podcasts, blogs en online fora voor discussie.

Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat je agressief moet sparen. U kunt de spaarquote verhogen door de hoeveelheid inkomen die u verdient te verhogen en tegelijkertijd de kosten van levensonderhoud te verlagen, waardoor uw spaargeld zodanig groeit dat u in staat bent een vast inkomen te verdienen. Hierdoor kunt u jaren eerder met pensioen.

Het concept dat ten grondslag ligt aan de FIRE-beweging werd voor het eerst bedacht in het boek “Your cash or life” geschreven door Vicky Robin en Joe Dominguez.

Dit was het moment waarop de zaadjes in mijn leven werden geplant en ik was me daar toen niet van bewust.

Over de Financieel Vrije Vrouw

Tot voor kort woonde ik samen met mijn echtgenote en mijn dochtertje op slechts een half uurtje rijden van Amsterdam. Amsterdam is een stad met veel mogelijkheden. Ik ben er 13 jaar geweest en voelde me er erg thuis. Vandaag wonen we met veel plezier in Curaçao tot onbepaalde tijd.

Ik heb een geweldige ervaring gehad bij de uitgeverij waar ik de langste tijd van allemaal heb doorgebracht. Ik had een geweldige tijd met een aantal geweldige mensen daar, met wie ik contact blijf houden.

Wat me altijd dwars heeft gezeten, was dat ik nooit het gevoel had dat ik enige waarde had toegevoegd. Het was een baan die me geen voldoening gaf, en ergens in het midden schaamde ik me ervoor. Ik was op zoek naar iets dat me energie zou geven, maar wat bedoelde ik daarmee? Dit verlangen had stilletjes in mijn achterhoofd gezeten.

Nadat ik vier jaar geleden moeder was geworden en mijn moederschap had gevolgd, vond ik mezelf elke dag van de week tussen 9:00 en 18:00 terug op kantoor. Mijn behoefte aan financiële vrijheid bleek onbereikbaar te zijn.

Dit was wat de alarmbel deed rinkelen.

Als kind was ik al competitief. Ik stelde altijd de hoogste eisen aan mezelf en het woord “verlies” kwam nooit in mijn vocabulaire voor. Ik had eigenlijk nog nooit van depressie of burn-outs gehoord, totdat het me voor het eerst tijdens mijn studie trof als een plotselinge lichtflits.

Ik zat rustig terug op de plaats waar ik begonnen was, rondde mijn studie af en ging aan het werk. De ratrace was begonnen, maar een gevoel van onbehagen bleef. Het werd duidelijk dat ik niet bestand was tegen de druk die van buitenaf kwam.

De moeilijkste tijd was toen ik mijn dierbare broer verloor aan een zware depressie. Het zette me aan het denken, heel lang en hard.

Drie jaar later werd ik ontslagen wegens herstructurering. Het was een zegen in vermomming dat ik gedwongen werd om veranderingen door te voeren!

Ik had een jaar vrij en was eindelijk in staat om boeken over persoonlijke groei te lezen. Het veranderde mijn kijk op het leven totaal. Het was het begin van mijn reis naar financiële vrijheid, en ik stop niet totdat ik mijn doel heb bereikt.

Wat heb ik gedaan om een gespreid portefeuille te krijgen?

Een vriend van ons leende me het boek “Rich Dad Poor Dad” van Robert Kiyosaki. In het boek legt hij uit hoe de rijken hun kinderen over geld opvoeden, wat de armen en de middenklasse niet doen.

Voor mij is dit boek een inspirerende zelfhulpgids geweest die ik heb gelezen. Het was ook de tweede keer dat ik een inleiding kreeg over het begrip “financiële onafhankelijkheid”. De boodschap was eenvoudig 

Na het lezen van de tekst, begon ik op zoek naar een coach om me te helpen leren om te beginnen met investeren in onroerend goed met behulp van een leek’. Binnen anderhalf jaar, slaagden we erin om 2 beleggingspanden te kopen. Later verkochten we er één voor het winstpotentieel en toen begonnen we met de transformatie van projecten. We hebben geschreven over onze lessen geleerd van onroerend goed op deze site.

Ik begon me in te lezen in onroerend goed, Forex en systematisch indexbeleggen. Daarna volgden beleggingen in Goud en Zilver, Crypto. Bijvoorbeeld, wat is een NFT? Ik had er nog nooit van gehoord.. Ik volgde verschillende cursussen en workshops en , in combinatie met mijn baan als adviseur voor onroerend goed in een makelaarskantoor ontwikkelde ik een enorme en ook relevante community.

https://www.financieelvrijevrouw.nl/