Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

3 tips tegen onkruid in je tuin

Het groeit overal en het is eigenlijk altijd ongewenst. Helemaal goed, het gaat over onkruid. Zeker in de warme tijd van het jaar stoort het ons des te meer. Dan wil je in een strakke tuin van het heerlijke zomerse weer kunnen genieten. Lekker met een boekje en een glaasje wijn of gezellig met vrienden. Als je dan de hele tijd naar dat vervelende onkruid kijkt, voel je je toch al snel onrustig. Want het liefst zou je het gewoon helemaal weg hebben. Hoewel we helaas niet volledig van het onkruid af gaan komen, zijn er wel een aantal manieren om het onkruid te verminderen.

Voegen checken
Allereerst kun je de voegen van jouw bestrating eens checken. Hier groeit het onkruid namelijk makkelijk tussendoor en voor je het weet, zit je hele stoep eronder. Dit kost veel tijd om te verwijderen, zeker als je veel kleine stenen in je tuin hebt. Daarom kun je de voegen tussen je stoeptegels dichtmaken. Zo kan het onkruid er niet meer door en ziet je stoep er weer netjes uit. Wanneer je zelf niet heel handig bent met straten, kun je hiervoor het beste een specialist vragen. Ook moet je rekening houden met de afvoer van het water dat normaal door de voegen weg kan.

De juiste bodembedekkers
Er zijn heel veel verschillende bodembedekkers om jouw tuin mee te bedekken. Sommige bodembedekkers zijn een stuk immuner tegen het onkruid dan andere. Zo zijn houtsnippers of boomschors ideaal om minder last van dit vervelende onkruid te hebben. Kijk vooral eens bij 123Natuurproducten om geschikte bodembedekkers voor jouw tuin te vinden.

Wegbranden en verdelgen
Tot slot kun je het onkruid ook met bepaalde middeltjes verdelgen. Denk er hierbij wel om dat niet alle verdelgers even goed voor het milieu zijn. Ook kunnen ze je goede planten aantasten. Lees je hier dus goed over in of laat je door een specialist informeren. Ook voor het wegbranden kun je het best een specialist benaderen. Je wilt natuurlijk niet dat er een stuk meer wegbrandt dan alleen het onkruid.

https://www.123natuurproducten.nl/