Yoga Sadana
Image default
Kinderen

Wat je moet weten voordat je met je gezin gaat fietsen

Wat je moet weten voordat je met je gezin gaat fietsen

Samen fietsen als gezin is een gezonde, leuke en goedkope manier om samen tijd door te brengen. Het is ook een geweldige manier voor jou en je kinderen om mensen in je buurt te leren kennen. Het is ook een geweldige manier om quality time met je kinderen door te brengen en je liefde voor fietsen te delen. Als je kind 3 of 4 jaar is, heb je om te beginnen een meisjesfiets 14 inch nodig.

Een route kiezen – Hoe ver?

Kinderen hebben heel verschillende vaardigheden op verschillende leeftijden, dus het is belangrijk om een ​​gemakkelijke route te kiezen om in de gaten te houden en in een langzaam maar gestaag tempo te volgen. Hoe ver je kind kan rijden, hangt af van hoe sterk en energiek het is. Begin met een paar korte ritjes (enkele kilometers) en check regelmatig in om te kijken hoe het met ze gaat. Als ze jong zijn of net beginnen te rijden, weersta dan de drang om ze te hard te duwen. Bovendien kun je, terwijl je met je gezin fietst, je telefoon in een telefoontasje leer doen om hem veilig te houden.

Het gaat om de reis

Als je met kinderen reist, gaat het vaak meer om de reis dan om de plek waar je heen gaat. Het is altijd een goed idee om back-up plannen, kortere routes en een plek te weten om extra snacks te halen. Kinderen kunnen zich ook snel vervelen, dus neem pauzes en let tijdens het fietsen op wat er om je heen gebeurt. Wijs op interessante dingen als je gaat. Een andere goede tip is om ze goed te leren fietsen. Zorg ervoor dat je kinderen weten dat de meeste fietspaden ook door mensen te voet worden gebruikt, en leer ze hoe ze hun bel kunnen gebruiken om mensen te laten weten wat ze willen. Houd andere fietsers in de gaten en doe wat je kunt om je kinderen te leren hetzelfde te doen. Vertel ze over eventuele gevaren die je ziet, en als dat nodig is, zeg dan dat ze aan de kant moeten gaan. Vergeet bovendien niet om een rains rugzak mee te nemen voor het geval je met je gezin gaat rijden en er regen komt.

Waar te rijden?

Parken of paden zijn geweldige plekken om met je gezin te rijden, omdat er veel plaatsen zijn om te stoppen, uit te rusten en iets te drinken. Check het netwerk van paden bij jou in de buurt of op je vakantieplek. Je kunt de afstand kiezen die jij wilt en een route uitstippelen die past bij de behoeften van je gezin. Wat dacht je van de Biesbosch route of de Weerribbenroute in Overijsel? Er zijn ook veel leuke attracties die je kunt bezoeken op de fiets. Check met je lokale VVV of de natuurparken van Staatsbosbeheer. Er zijn vaak ook grote evenementen die speciale aanbiedingen hebben voor gezinnen, zoals kinderen gratis entree. Een dagje naar het park is goedkoper dan met het gezin naar de film.