Yoga Sadana
Image default
Architectuur

Tekenen moet je leren

Tegenwoordig is het vaak dat kinderen hun droom al snel iets is wat ze in hun jeugd veel hebben gedaan, bijvoorbeeld bij een tekenbureau werken, maar niks is minder waar dat velen van deze kinderdromen niet uitkomen en uiteindelijk iets anders gezocht moet worden. Want wat blijkt? Tekenen is best wel lastig en is helemaal niet voor iedereen weggelegd, je moet namelijk verschillende eigenschappen beschikken en dat is erg lastig voor iemand die niet helemaal vol voor het teken leven zal gaan. Daarom is het handig om te bedenken dat het vaak niet helemaal is voor het buitenleven en zal je iets anders moeten zoeken.

Hoe wordt je goed in tekenen?

Tekenen kan je wel goed in worden en is te leren, maar heeft gewoon simpelweg heel veel tijd nodig en erg veel moeite om uiteindelijk de kunst van tekenen in je vingers te krijgen en kan je je afvragen, of je deze hoeveelheid moeite er ook echt in wilt stoppen en hiervoor vol wilt gaan. Dan als je dit weet kan je pas echt goed omgaan met de stress en druk die je zal ervaren bij een bedrijf wat dingen designed of andere fritsen en fratsen. Daarom kan je veronderstellen dus dat het leven van een tekenaar niet het makkelijkst is.

De harde realiteit van tekenaars

De tekenaars van nu hebben het niet makkelijk, omdat het dus best wel hard werken is. Het werk van tekenen is niet alleen het goed kunnen tekenen, maar kunnen tekenen met een verhaal en vooral belangrijk, onder tijdsdruk. Er moeten namelijk orders worden gemaakt en daarmee is het makkelijk om gehaast te voelen en daardoor minder presteren dan dat je uiteindelijk echt gewend bent van jezelf. Hierdoor zullen veel tekenaars niet bij de beste en grootste bedrijven gaan werken maar meer bij kleinere filialen en andere bedrijven wat ervoor kan zorgen dat het niet helemaal consistent is.