Yoga Sadana
Image default
Sport

Wat zijn de gevolgen van een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een blessure die je tijdens het uitoefenen van een sport met de hand, zoals tennis of squash, kan oplopen. De blessure is relatief pijnlijk en zal ook niet zo snel overgaan. Het is dus belangrijk dat je weet wat de symptomen van een tenniselleboog zijn en hulp zoekt als je denkt dat je er last van hebt. In dit artikel vertellen we meer over de tennisarm en wat je eraan kunt doen om ervan af te komen.

Symptomen van tenniselleboog

De meest voorkomende symptomen van tenniselleboog zijn pijn en stijfheid in de elleboog. De pijn wordt vaak verergerd door bepaalde activiteiten, zoals het vasthouden van een tennisracket of het draaien van een sleutel in een deur. Je kan ook last krijgen van tintelingen of doof gevoel in je vingers. Als je last hebt van één of meerdere van deze symptomen, is het belangrijk om naar een arts of fysiotherapeut te gaan. RMC kan je helpen met een sneller genezingsproces.

Oorzaken van tenniselleboog

Een tenniselleboog ontstaat door overbelasting van de spieren en pezen in je onderarm. Dit kan het gevolg zijn van een aantal verschillende dingen, zoals:

– Repetitieve bewegingen met je arm, zoals bij tennis of squash

– Een plotselinge verandering in activiteit, zoals het beginnen met een nieuwe sport of het verhogen van de intensiteit van je training

– Een trauma aan de elleboog, zoals een val

– Verkeerde houding tijdens het sporten of andere activiteiten

Behandeling van tenniselleboog

De behandeling van tenniselleboog varieert afhankelijk van de ernst van je blessure. Sommige mensen kunnen met rust, ice en over-the-counter (OTC) pijnstillers genoeg pijnverlichting krijgen. Anderen moeten mogelijk fysiotherapie, corticosteroïden injecties of operatie ondergaan. Hoe sneller je met de behandeling begint, hoe sneller je genezing zal zijn. RMC heeft ervaren therapeuten die je kunnen helpen bij het genezen van de tennisarm. Neem contact met ze op voor een afspraak!