Yoga Sadana
Image default
Aanbiedingen

Tips voor snel afvallen: hoe hou je het leuk?

In dit artikel lees je afvaltips en inspirerende motivatie voor leuk en snel afvallen

Leuk afvallen en motivatie

Moet afvallen wel leuk zijn? Is het niet de bedoeling dat je gewoon hard traint en weinig lekkers eet en op die manier zo effectief mogelijk gewicht verliest. Dat is ergens wel waar, en als je dat kan volhouden zal je misschien wel net wat meer afvallen dan als je probeert leuk af te vallen. Maar toch is leuk afvallen misschien wel beter. Wij denken dit omdat leuk afvallen ervoor zorgt dat je motivatie hoog blijft en zelfs steeds hoger wordt waardoor je uiteindelijk harder gaat trainen, vaak wilt trainen omdat je het leuk vindt en dieten helemaal niet erg vindt omdat je bijvoorbeeld veel lekkere dingen kookt die ook nog eens gezond zijn. Leuk afvallen zal ervoor zorgen dat je door wilt blijven gaan, dat je geen of minder zware dips tegen komt en het jojo effect (erg belangrijk) daarmee ook tegengaat. Leuk afvallen, jazeker maak het afvallen zo leuk als maar kan, dat zal je erg helpen. Graag geven we nog wat tips waarmee jij afvallen leuker kan maken.

Muziek en sportvoeding

Sport je alleen of sport je af en toe alleen maak dan gebruik van muziek, muziek kan je gedachte weghouden van de zere benen en zere armen tijdens het trainen wat het ergens (in ieder geval voor mij) toch makkelijker maakt en dus leuker om te gaan trainen. Een tip is ook om zware momenten van afvallen te ontduiken of te verminderen. Spierpijn is een voorbeeld, erg onprettig als je echt veel spierpijn hebt en alles de volgende dag na een training pijn doet. Een goede warming-up en cooling-down doen wonderen maar ook sportvoeding kan je helpen spierpijn te verminderen. Ook kan je sportvoeding gebruiken op momenten dat je honger hebt om even wat naar binnen te gooien wat je zelfs sterker maakt. Daar zijn ook betere middelen voor in de zin van honger onderdrukkers maar dat is een ander verhaal.

Realistische doelen en vind je ritme

De laatste twee tips over leuk afvallen hebben betrekking tot blij zijn met elk resultaat wat je behaalt op korte termijn maar vooral focussen op de lange termijn. Je moet helemaal niet in 1 maand van 100 kilo naar 80 kilo afvallen. Dat kan ook niet en er toch naar streven en het proberen is ongezond en gooit je waarschijnlijk weer net zo hard met een boemerang effect terug. Je kan beter zorgen dat je een realistisch doel hebt, doelen die je uitdagen maar ook haalbaar zijn. Zo zal je mentaal steeds heel sterk zijn en zal je staan te popelen om je trainingen af te werken. Leuk afvallen ligt tot slot helemaal aan jezelf, zorg ervoor dat je een ritme vindt van goed en gezond eten koken, 2,3,4 keer per week sporten. Gevarieerd sporten, lekker sporten met vrienden of andere mensen die willen afvallen en maak er wat van. Denk niet dat je morgen al in topvorm moet zijn en accepteer dat het even gaat duren voordat je resultaat ziet. Maak je geen zorgen dat komt vanzelf.

Tip: Begin nu met afvallen door een gratis hardloopschema te volgen.

Gezond afvallen met hardlopen

Hardlopen is per definitie al een hele gezonde manier om gewicht te verliezen. Niet voor niets is het zo dat je, zeker in de zomertijd, ontzettend veel mensen buiten ziet hardlopen. Op deze manier willen ze afvallen. En dit kan ook zeker lukken, maar dan moet je wel de juiste manier zien te vinden. Om te beginnen is het belangrijk om de intensiteit van je trainingen zo veel mogelijk te temperen. Over je grens gaan kan op zich geen kwaad, maar probeer die grens niet dusdanig te overschrijden dat je bijvoorbeeld last kunt gaan hebben van blessures. Dit is ongezond en zorgt voor een terugslag in het proces. Tevens kan het zo zijn dat als je te intensief traint, je minder gemotiveerd raakt erna. Dit komt omdat je zo’n hele intensieve training heel moeilijk telkens kan evenaren en de vele spierpijn is ook niet erg motiverend. Je motivatie en je zelfdiscipline zijn de belangrijkste aspecten om gezond af te vallen door middel van hardlopen. Wanneer deze twee aspecten in orde zijn, soms duurt het een tijdje voordat je het sporten als een gewoonte gaat zien, ben je in staat om op een gezonde manier af te vallen met hardlopen. Gezond afvallen met hardlopen betekent ook dat je op een dag waarop je traint goed eet zodat je niet van je stokje gaat door een gebrek aan energie.

Voeding en afvallen

Naast je sportschema, je motivatie en je discipline is je voeding ook nog eens erg belangrijk. Eiwitten kunnen erg helpen bij het gezond afvallen met hardlopen. Zeker een eiwitshake na je training kan van grote waarde zijn voor het proces om gewicht te verliezen door je helpen sneller te herstellen maar ook door je energie te geven de training goed af te werken. Ook is het belangrijk dat je let op wat je door de dag eet. Probeer flink te ontbijten en bij het avondeten bijvoorbeeld een portie kipfilet met groente te nemen. Vermijd lekkere tussendoortjes als chocolade of chips. Ook is het goed als je minder koolhydraten tot je neemt. Dit is vaak de onbekende boosdoener. Op deze manier kun je snel gezond afvallen met hardlopen.

Krachttraining en afvallen

Afvallen kan op veel verschillende manieren, waaronder met krachttraining. Je kunt uiteraard ook afvallen door middel van hardlopen, fietsen, of zwemmen. Sommige mensen vallen zelfs alleen af door puur op hun voeding te letten. Maar met krachttraining afvallen is al lange tijd een welbekend fenomeen onder de mensen die willen afvallen of zijn afgevallen.

 

Makkelijk afvallen

Hoe kun je makkelijk afvallen? Een veelgestelde vraag in de wereld van gewicht verliezen. Mensen zijn steeds vaker te dik, het gemiddelde gewicht gaat steeds meer omhoog zeker in ontwikkelde landen is dit het geval. Hoe kunnen we dit tegengaan? Mensen willen graag afvallen, maar kan dit ook echt op een makkelijke manier? Hieronder staan een aantal tips die laten zien hoe je kunt afvallen. En is makkelijk afvallen daadwerkelijk mogelijk?