Yoga Sadana
Image default
Huishoudelijk

Wat je moet weten over de auto actuator

Een deur actuator is een elektronisch ding dat de hendel van de passagiersdeur opendoet. Dit apparaat is geprogrammeerd om te werken middels een handmatige knop, hendel of radiosignaal. Het is normaliter geïnstalleerd aan de binnenkant van het framework en werkt volgens het push of pull principe. Als je het apparaat installeert schakelt het je slot over van manueel naar automatisch. Dit apparaat kan tevens dienen als een keyless alarm systeem dat je makkelijk kunt bedienen middels een afstandsbediening. Om het werk makkelijker te maken zou je een actuator kit moeten opzoeken waar al het gereedschap in zit dat je nodig hebt om het apparaat te installeren. Kijk eens bij locksecure.nl/slotenmaker-utrecht voor meer info over slotenmakers in Utrecht.

Plek van het apparaat

Het apparaat is geplaatst in de deur, net beneden de deurhendel. In enkele moderne auto’s is het hele systeem geïntegreerd dus is het een stuk lastiger te vinden. Het apparaat ontvangt stroom via het bedieningspaneel. Als het stroom ontvangt wordt de hendel geactiveerd en wordt er elektromagnetisme opgewekt. Als je actuator een elektrische motor heeft is er een soort versnellingsbak die de deuren van je auto opent en sluit.

Hoe moet je de Actuator installeren

Als je auto nog geen actuator heeft zou je moeten overwegen om er een aan te schaffen. Je kunt beginnen door het deurslot te bestuderen en de deurhendel goed te bekijken. Daarna moet je de deurhendel unpluggen en aan de kant duwen.

Als je het deurpaneel verwijderd moet je deze allengskens omhoogduwen om geen schade te maken. Daarna moet je raamhendel weer aansluiten en het raam dichtdoen. Nadat je het raam hebt dichtgedaan moet je de schakel verwijderen.

Als je het varkenstaartje uit de basis van het slot haalt en de actuator losschroeft van het contact. Daarna moet je de actuator draaien op zo’n manier dat deurhendel precies op z’n plaats valt. Daarna moet je de actuator verwijderen en vervangen met de hand en de nieuwe actuator in de deur plaatsen. Ten slotte moet je alles weer installeren zoals het was, inclusief de bekleding van de deur.

 Conclusie

Dit is wat je moet weten over de slot actuator. Als je auto dit niet heeft of je wilt hem vervangen zou je jezelf er van moet verwittigen dat het werk wordt uitgevoerd door een ervaren slotenmaker zoals locksecure.nl (Utrecht). Je zou onderzoek moeten doen om te kijken of de professional die jij op het oog hebt ook echt kan doen wat van hem verwacht wordt.